Sosyal girişim Bambu Akademi, sınıf ortamında öğrenmeyi kolaylaştıran içerikler sunan platform

Türkiye’den sosyal girişim örneklerinin zaman zaman çıktığını görüyoruz. Geçtiğimiz haftalarda paylaştığımız sosyal kuluçka merkezi imece girişimlerinden Minizma ekibinin hayata geçirdiği Bambu Akademi projesini inceleyeceğiz.

Esma Beyza Yıldız, Feyza Nur Gemici, Mehmet Furkan Polat, Muammer Dolmacı ve Rukiye Betül Gültekin tarafından Şubat 2017‘de hayata geçirilen girişim, şu an geliştirilme aşamasında olup Ekim 2017’de sınıf öğretmenleri tarafından kullanılmaya başlanacak.

Bambu Akademi, eğitim müfredatına yardımcı bir içerik platformu olma özelliği taşıyor. Platform içerisinde öğretmenlere, sınıfta ders anında uygulayabilecekleri yine müfredat konularıyla bağlantılı aktivite önerileri ve eğitim materyalleri sunuluyor. Ayrıca öğretmenlerin kendi aralarında bağlantılı olmasını sağlayarak, tecrübelerini birbirlerine aktarmalarına olanak sunuyor. Böylelikle yeni öğrenim metotları geliştiren öğretmenler, diğer öğretmenlere ilham olabiliyor.

Proje özellikle okulu sevmekte zorlanan öğrencilerin, derslere daha istekli gelmesini hedefliyor. Bambu sayesinde sunulacak eğitim, birçok materyal ve aktivitelerle desteklendiği için öğrencinin kalıcı öğrenmesini kolaylaştırıyor.

Türkiye’de ilköğretim düzeyinde eğitim veren 600 binin üzerinde öğretmen var. Bambu, 2018 eğitim yılı sonuna kadar 5000 öğretmene ulaşmayı hedefliyor. Bu öğretmenlerin dokunduğu öğrenci sayısı da ortalama 85 bine denk geliyor.

Bir sosyal girişim olma özelliği taşıyan Bambu Akademi gibi girişimler, orta ve uzun vadede, Türkiye’deki başarılı öğrencilerin artmasını sağlayacak. Bu girişimlerin daha fazla desteklenmesini temenni ediyoruz.

Türkiye’den sosyal girişimcilikle ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler