Microsoft, Rus hacker grubu Fancy Bear’a karşı zekice savaşıyor

Amerika, Rusya ile ortak bir siber programa girmeyi düşünürken, beklenmedik bir şekilde kanuni yetkisi olmayan bir örgüt bu işle ilgilenmeye başlamış bile. Daily Beast’ın yayımladığı rapora göre, Microsoft, Fancy Bear olarak da bilinen hacker grubuna karşı sessiz bir savaş yürütüyor. Ayrıca Fancy Bear’ın GRU yani Rus Gizli Askeri istihbarat ajansı ile ilişkili olduğu da düşünülüyor.

Dealy Beast’ın 2016 yılında yayımlanan bir haberinde ise, Microsoft’un yasal ekibi Microsoft’un ticari markalarının saklı haklarını ihlal ettiği için Fancy Bear‘ı dava etti. Görünüşe göre, işlemleri için genel alanlar talep etmekte olan Fancy Bear, Microsoft ürünleri ve servislerinden kopuk alanlar seçerek, yanlışlıkla dava kapısını açtı.

Ancak kimliklerini gizlemeyi iyi bilen bu hacker grubu olduğu gibi mahkemeye verilemedi ancak bu dava, ana amacı yerine getirmeye yardımcı oldu ve böylece Fancy Bear’ın sunucularından bazıları alındı.

Geçen yıl Microsoft, en az 70 farklı Fancy Bear alanını devraldı. Bunların çoğu “komuta ve denetim” noktaları olarak hizmet etmekteydi. Böylece Microsoft bilgisayar korsanlarının hedef bilgisayarlara yükledikleri kötü amaçlı yazılımlarla iletişim kurabildi. Bazı sunucuların elde edilmesiyle ele geçen bilgi ile Microsoft, Fancy Bear’ın şüpheli bir dış istihbarat operasyonunu gözlemleyebilir ve kısmen engelleyebilir.

Güncel İçerikler