Yerli sosyal anket uygulaması Poltio, globalde marka olmak istiyor

Poltio, yaklaşık iki buçuk sene önce eğlenceli ya da ciddi her konuda kullanıcılara “toplumun nabzını” tutma yeteneği veren yeni nesil bir sosyal platform kurma hayali ile ortaya çıktı. 2016 yılında StartersHub’ın yürüttüğü Startupbootcamp Istanbul’a katıldı ve bu doğrultuda hızlıca ilerledi.

Ahmet Tosun tarafından 2015 yılında kurulan Poltio, gücü son kullanıcıya vererek, herkesin kendi anket, kişilik testi ya da bilgi testini oluşturup geniş bir kitle ile paylaşabileceği, farklı kullanıcıların paylaşımlarına katılabileceği, etkileşim oranı yüksek bir mecradır. Gün geçtikçe dijitalleşen dünyamızda medya ve markaların da okur, izleyici, takipçi ya da müşterileri ile çift yönlü iletişim kurmalarının önemine inanan Poltio, bu doğrultuda kendini sürekli geliştiriyor.

Poltio kısaca; güncel haberler, siyaset, sağlık, moda, spor, müzik, yaşam gibi çok farklı konularda kullanıcılara soru sorma yeteneği veren, aynı zamanda (SaaS) özellikleri de taşıyan bir sosyal anket sitesidir. Poltio aracılığı ile oluşturulan tüm içerikler, istenilen mecraya embed kodu ile gömülebiliyor.

Poltio’da bugüne kadar 100 binin üzerinde anket açıldı ve 12 milyon tekil kişi toplam 140 milyonun üzerinde oy kullandı. Bugün ise bugün aylık olarak ortalama 2.5 milyonun üzerinde tekil kullanıcı tarafından 12 milyonu aşkın oy kullanılıyor.

Girişim, Teliasonera Eurasia eski CFO’su Tolga Köktürk ve Karakaya Group yönetiminden de melek yatırım aldı. Aldığı yatırımla ilgili Ahmet Tosun, “Yatırım aldığımız yıl olan 2016’da en büyük odak noktamız trafiğimiz ve oy sayımızı artırmak oldu. Diğer bir yandan yeni siteye ve mobil aplikasyonumuzu çıkarmak için odaklandık. Yani Poltio olarak önceliğimiz iletişim ve teknoloji. Bu iki konu bizim için her zaman öncelikli olmaya devam edecek.” açıklamasını yaptı.

Büyüme stratejisiyle ilgili de şu açıklamayı yaptı “Poltio.com bir sosyal ağ, aynı zamanda markalar ve ajanslar ile reklam işbirlikleri ve projeler yapıyoruz. Çözüm odağından bakarsak Poltio’nun iki hedef kitlesi var: Kullanıcılar ve müşteriler. Kullanıcılarımız için özgür ve eşit bir ortam sağlayarak akıllarındaki her şeyi sorma veya fikir belirtme imkanı veriyoruz. Markalar /yayıncılar ve blogger’lar için ise kendi sayfalarına kolayca gömebilecekleri, responsive yapısıyla her boyuta uyum sağlayabilen test/quiz/anket/galeri anket gibi sayfada geçirilen zamanı, trafiği ve etkileşimi artıran ürünleri hiçbir geliştirmeye gerek kalmadan kullanabilmelerini sağlıyoruz. Ayrıca mobil bizim için önemli bir alan, yeni aplikasyonlarımız ile birlikte mobile özel iletişim çalışmalarımız olacak. Ayrıca PR çalışmalarına ağırlık vereceğiz, yaygın bir kullanıma erişirken aynı zamanda marka bilinirliğimize ve itibarımıza da yatırım yapacağız.” dedi.

Poltio, şu an bir yatırım turunu tamamlama aşamasında. En büyük hedefleri arasında Türkiye’den çıkan bir marka olarak, yakın gelecekte girişimi yurtdışına taşımak var. Şu an İngilizce site kısmını neredeyse tamamlanmış. New York’ta bir ekip kurulmuş.

Girişimi bu yıl sonuna kadar önemli bir süreç bekliyor. Biz de gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler