Kauçuktan yedek parça üreten Ferge’ye ŞirketOrtağım’dan 1,2 milyon TL değerlemeyle yatırım

Patentli bir teknik ile kauçuk bazlı polimerden yedek parça üretimi yapan Ferge, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının TeknoGirişim Sermaye Desteğini almaya hak kazanmış ve Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark Kuluçka Merkezinde kurulmuştur.

ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı ve 8 Melek Yatırımcı üyesinin 1,2 Milyon TL değerlemesiyle yatırım yaptığı bu girişime, yatırımcılar arasında yer alan Lisanslı Melek Yatırımcı Emre Göver lider yatırımcı olarak tecrübelerini aktarıyor. Bu yatırımla birlikte ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı’nın yatırım yaptığı girişim sayısı 11’ e ulaşmış durumda.

Girişimci Fatih Erdoğmuş tarafından geliştirilmiş olan girişimde hedef; geliştirilecek yeni ürünlerle farklı sektörlere ve global pazarlara açılmaktır.

Şu an spesifik olarak yoğunlaşılan teknik kauçuk ürünün kullanıcıları Türkiye’ nin önde gelen seramik ve karo üreticileri olup, geliştirilen ürün hidrolik presler için körük imalatında kullanılmaktadır. Avrupa menşeili ithal ürünlere göre daha uzun ömürlü, daha kolay montajlanabilen ve daha uygun fiyatlı bir ürün olan Ferge, üretim sektörü için aşınma dayanımı yüksek kalitede ve esnek bir yerli malzeme üretim projesidir.

Girişimle ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler