1 milyon TL yatırım alan yerli sosyal anket platformu Poltio, yurt dışına açılıyor

Türkiye’nin en çok oy kullanılan sosyal anket platformu Poltio, aldığı 1 milyon TL’lik yatırımla yurt dışına açılıyor. Güncel veya farklı konularda kullanıcılara “toplumun nabzını” tutma yeteneği veren bir platform kurma hayaliyle ortaya çıkan ve 2014 Ağustos ayında kurulan Poltio’da bugüne kadar 110 binin üzerinde soru soruldu ve 150 milyonun üzerinde oy kullanıldı. PoltioGarantiPartners üyesi ve Startupbootcamp Istanbul hızlandırma programı mezunudur.

Teliasonera Eurasia eski CFO’su Tolga Köktürk’ün ve Karakaya Group yönetiminin melek yatırım sağladığı Poltio, StartersHub’ın liderlik ettiği yeni yatırım turunda MV Holding CEO’su Ebru Dorman, Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi Onur Topaç, Avrupa Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Balcı, Avrupa Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mert Balcı, Misli.com Genel Müdürü Barış Tekin ve Girişim Türk’ten toplam 1 Milyon TL’lik yatırımı topladı.

Girişimlere farklı alanlarda değerler yaratan Garanti Bankası’nın girişim hızlandırma programı GarantiPartners üyesi ve Startupbootcamp Istanbul hızlandırma programı mezunu Poltio, bu programların desteğiyle ürün geliştirme ve globalleşme sürecinde hız kazandı ve büyümesine katkı sağladı.

2017 hedefi gerçekleşti

2017 Mayıs ayında ingilizce siteyi canlıya alan girişim, Amerika’da ki ilk kullanıcıları soru sorup oy kullanmaya başladı. Global açılımında destek veren iki yeni takım arkadaşıyla New York’taki ekibini de kuran Poltio ortaklarından Vildan Ay, Özge Akçizmeci ve Banu Güler İstanbul’da kalmaya devam ederken, kurucu CEO’su Ahmet Tosun ve CTO’su Güney Gökoğlu Temmuz ayı sonunda Amerika’ya taşınıyor.

2017’deki en büyük hedeflerinin yurt dışına açılmak olduğunu ve bu hedefi gerçekleştirdiklerini söyleyen Poltio’nun Kurucu Ceo’su Ahmet Tosun, “Poltio’nun sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada kullanılan bir platform olacağına inanıyoruz. ” dedi.

Girişimle ilgili yerel ve globaldeki gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler