Otopark rezervasyon uygulaması Parkkolay, havalimanlarında da hizmete başlayacak

İstanbul’da artan araç sayısı ile birlikte her gün aracınızı park edecek bir park yeri bulmak da gittikçe zorlaşıyor. Otoparklara rezervasyon ve mobil ödeme özelliği ile bu sorunu çözmeyi hedefleyen Parkkolay, uygulamasını Google Play ve App Store‘den indrebilirsiniz.

Parkkolay kullanıcıları harita üzerinde otoparkların yerlerini görebiliyor, detaylı fiyat tarifelerini inceleyebiliyor ve gitmek istedikleri otoparklara rezervasyon yaparak yerlerini önceden ayırabiliyorlar. Gidecekleri bölgedeki otoparkı seçen kullanıcılar otoparka tahmini varış sürelerini belirleyerek ilk 1 saatlik otopark ücretlerini uygulama üzerinden ödediklerinde otoparkta yerleri ayrılmış oluyor. Kullanıcılar rezervasyon işlemi sonucu kendilerine verilen karekodlar ile otoparka giriş ve çıkış işlemlerini tamamlayabiliyorlar.

Parkkolay; Nişantaşı, Bebek, Bağdat Caddesi ve Taksim gibi otopark sorunun en yoğun olduğu bölgeler başta olmak üzere müşterilerine hizmet veriyor, bir yılın sonunda ise uygulama içindeki otopark sayısının 100’e çıkması hedefleniyor. Piyasaya yeni çıkan uygulamanın içindeki otopark sayısı günden güne artıyor ve şuanda tüm bölgelerdeki otoparklarda kullanıcılar 0-1 saati 5 TL ye park edebiliyorlar. Böylece Parkkolay kullanıcılarına %50 indirim avantajı sağlamış oluyor.

Havalimanı Otoparkları ve Kurumsal Çözümler

Parkkolay şuanda sadece şehir içlerinde belirli bölgelerde hizmet veriyor ancak yaz ayları içinde havalimanı otoparklarında da hizmet vermeye başlayacak. Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı yakınlarındaki otoparklarda yerinizi önceden ayırabilecek ve shuttle servisler ile havalimanına ulaşabileceksiniz. Havalimanı otoparklarına oranla hem daha indirimli hem de sizin için özel olarak ayrılmış bir yere park etme imkanı bulabileceksiniz.

Parkkolay aynı zamanda kurumsal firma çalışanlarının ve filoların şirket araçları ile yapılan otopark işlemlerini monitör edebilecekleri ve detaylı olarak kayıtlarını tutabilecekleri bir kurumsal uygulama çözümünü de piyasaya kısa süre sonra çıkarmayı planlıyor. Her ikisi de İTÜ lisans öğrencisi olan Murat Kütük ve Büşra Baydan tarafından kurulan girişim, bugüne kadar İstanbul Startup Angels ve Nexus Ventures’dan 350.000 TL tutarında yatırım aldı. Aynı zamanda Parkkolay İTÜ Çekirdek Big Bang finalinde ise toplamda 60.000 TL tutarında özel ödüle layık görülmüştü.

Güncel İçerikler