OpenFab İstanbul desteğiyle programlanabilir yerli drone projesi: ESPcopter

Özyeğin Üniversitesi öğrencileri OpenFab İstanbul bünyesinde ilk meyvelerini vermeye başladı. Programlanabilir açık kaynak kodlu bir drone projesi olan ESPcopter, dünyanın en büyük fonlama sitelerinden biri olan Indiegogo’da destek toplamaya başladı.

Özyeğin Üniversitesi Elektrik & Elektronik mühendisliği öğrencisi olan Metehan Emlik tarafından geliştirilen ESPcopter, oldukça uygun fiyatlı bir alternatif olarak dikkat çekiyor.

Kullanıcılarına drone yazılımları konusunda kodlama öğretmeyi hedefleyen ESPcopter, 32 gram ağırlığında ve 8 dakikalık uçuş süresine sahip. Klasik bir drone modeli olmaktan çok drone eğitimi ve proje üretimi konularında kullanılabilecek başarılı bir çözüm olarak destek bekliyor.

Metehan Emlik

ESPcopter, internete bağlanabilmesi sayesinde nesnelerin interneti (IoT) projelerinde de kullanılabilir. Popüler programlama dilleri olan C++, Arduino, Lua ve MicroPython’a destek veren ESPcopter, üzerinde 5 farklı sensör bulunduruyor. Harici sensörlerin eklenebilmesi için 9 adet pine de sahip olan ESPcopter, 25 dakika gibi kısa bir sürede şarj olabiliyor. Mühendislik ve yazılım konularında bilgisi olmayan kullanıcıların ürün ile birlikte gelen kullanım kılavuzları ile ESPcopter kullanmaları mümkün olacak.

Gelecekte drone temelli başka projelerin oluşmasına da olanak sağlayabilecek olan ESPcopter, kısa zaman içinde 676$ destek toplamayı başardı. 49 dolar fiyat etiketi ile satın alınabilecek olan ESPcopter, yaklaşık 45 gün içinde 30 bin dolar toplamayı hedefliyor.
Siz de destek vermeyi unutmayın.

Güncel İçerikler