Yuvako, evlerin daha hızlı satılmasını hedefleyen online gayrimenkul platformu

Yuvako yeni nesil online gayrimenkul ofisidir. Evini kısa zamanda satmak isteyen ya da yeni bir ev almak isteyen kişilerin tüm ihtiyaçlarını, sürecin en başından tapuda son imzaya kadar takip edip, her aşamada çözüm sunan girişimdir. Yuvako sistemi içerisindeki evleri istediğiniz zaman 3D gezebilirsiniz.

Yuvako, 4 kurucu ortak; Altay Tınar, Melih Herman, Selen Erdem ve Can Erenberk tarafından Ekim 2016’da kuruldu. Türkiye’de uzun yıllardır bilinen klasik “emlakçı” modeli ile, sınırlı bir müşteri memnuniyeti ve düşük bir verim ile ilerlemesi, girişimin ortaya çıkmasında etkili olmuş. Bu sayede de, gayrimenkul almak ya da satmak isteyen kişilerin yaşadığı sorunlara teknolojik ve müşteri memnuniyeti odaklı çözümler getirerek; onların daha hızlı, kolay ve kârlı anlaşmalar yapmalarını sağlayan Yuvako kuruldu.

Yuvako sistemi içerisindeki evler, 8 ay içinde 141 bin kişi tarafından 3D modeller üzerinden dijital ziyaret edilmiş. Bu klasik bir emlakçının 30 yılda ulaşabileceği rakama denk geliyormuş. Her ay 10’un üzerinde satış ve kiralama anlaşmasına aracılık ediyor ve rakamlar her geçen gün artıyormuş.

Hedefleri, günlük satılan ev rakamlarını 1’in üzerine çıkarmak ve gayrimenkul danışmanlığı sektörünü tamamen değiştirmek. Yakın zamanda yurt içi ve yurt dışında hizmet verdiği bölgeleri genişletmek istiyorlar. Bunun için tecrübeli ve girişimciliğe açık kadrolar ile kuracakları ortaklıklar olacakmış.

2017 yılının başında Miami ofisini açmışlar. Yakın zamanda da Portekiz, İsrail ve Kanada’da ev satışlarına başlamışlar.

Yuvako, bireysel emlakçıları kendilerine rakip olarak görüyor. Gelir modeli olarak ise doğru tarafları buluşturup anlaşmayı sağladığında aracı hizmet komisyonu alıyor. Tüm Yuvako hizmetleri için piyasadaki alışılagelmiş emlak ofislerine ödenenden farklı bir ücret ödemiyorsunuz.

Girişimle ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler