Tim Cook: Apple’ın araba projesi, tüm yapay zeka projelerinin öncüsü olabilir

Apple’ın CEO’su Tim Cook geçtiğimiz günlerde Bloonberg’e verdiği bir ropörtajda Apple şirketinin bir araba projesi üzerinde çalıştığını doğruladı. Cook, Apple’ın otomobil sektörüne giriş yapmak istediğini daha önce de belirtmişti.

Cook, Apple’ın otomobil projesini üç farklı faktörün bileşimi olarak yorumladı: Sürücüsüz otomobiller, elektrikli araçlar ve sürüş payaşımı.

Bu üç faktör otomotiv sektörünü ilginç hale getirecek. Daha ilginç olan ise Cook’un özellikle sürücüsüz otomobiller üzerine yoğunlaştıklarını belirtmesi. Odaklarının sadece otomobillerin kendisi olmadığını aynı zamanda otonom sistemlere de odaklandıklarını söyledi. Öncelikleri tam teşekküllü bir araç üretmek yerine cihazın beyni üzerinde çalışarak kusursuz sistemi oluşrutmak olacak.

Tim Cook, yaptığı açıklamada; “Bu muhtemelen üzerinde çalışılması en zor olan AI (Yapay Zeka) projelerden biri. Otonom sistemler, bize oldukça heyecan veriyor ve önemli gördüğümüz temel bir teknoloji.” diyerek projelerinin neye odaklanacağı konusunda da bize kopya vermiş oldu.

Apple, geçtiğimiz günlerde ”kendinden sürüş” teknolojisine sahp araçları için sürüş testi iznini aldı ve yakında California yolunda araçlarını test etmeye başlayacak. Henüz kendi aracını üretmeyen Apple, şu an kendi beyin takımı ve aygıtlarıyla bir Lexus SUV marka araç kullanıyor.

Güncel İçerikler