Google’ın akıllı klavye uygulaması olan Gboard’a yeni özellikler eklendi

Google dün sabah daha az yazarak iletişim sağlamaya yönelik olan yeni güncellemesini yayınladı.

Bu yeni özellikler sayesinde konuşmalarınıza ekleyeceğiniz emojilerinizi kendiniz çizerek bulabilecek ve yeni kelime önerileri sayesinde konuşmalarınızı diğer akıllı klavyelerden daha farklı olarak Gboard tahmin edip önerilerini ekrana getirecek.

Uygulamanın yeni özelliklerinden biri olan emoji çizme, konuşmalarınıza eklenmek üzere olan emojilerinizi arama yapmadan ekranda kendiniz kabataslak bir şekilde çizebileceksiniz  ve Gboard çizilen emojiye en yakın olan emoji seçeneklerini ekrana getirecek. Bu, Google’ın Gboard’daki emoji kullanımını basitleştirmeye yönelik ilk girişimi. Bu uygulama, emoji kullanımında doğru ifadeyi bulmak için emojiler arasında göz atmanıza gerek kalmadan, ihtiyaç duyduğunuz ifadeyi yazmanıza olanak sağlayan yeni bir özelliktir.

Google, yazmaya alternatif olarak ekranda çizim yapmak için uzun zamandan beri çalışmalarını sürdürmekte ve bu konuda büyük bir deneyime sahip. Şirket 2010’da bile Android’de kişiler, yer imleri, uygulamalar ve müzikler arasında arama yapmaya izin veren bir alt yapıya sahipti.

Bu arada Google’ın çizimleri tanıma becerisi son zamanlarda geliştirildi. Nisan ayında eskizleri çabucak algılayan ve onları sanatsal yorumlarla değiştiren web tabanlı AutoDraw sitesini tanıttı.

Emoji çizmek ve ara sıra kullanmak eğlenceli olsa da, Gboard’un cümle önerisi özelliği gün boyunca daha fazla kullanılacak gibi gözükmekte.

En modern klavyelerin yaptığı gibi kelime önerileri yapmanın yanı sıra, Gboard cümle önerilerinde bulunabilecek. GBoard bir kelimenin hangi dilde olduğunu tahmin edip takip edecek olan diğer kelimeleri ekrana seçenek olarak getirecek.

Güncellenmiş uygulama şimdi, Azerbaycan (Dhivehi), Fransız (Belçika), Hawaii, Maori ve Samoan’a için 200’den fazla dili desteklemektedir.Dzongkha, Ewe, Navajo, Tsonga ve Kiche için daha basit klavyeler kullanılacak.

Değişiklikler, günümüzde güncellenen yeni uygulamada, ilk olarak Android’de yer alacak.

Güncel İçerikler