SporPaketim, spor yapanlar ve formda kalmak isteyenler için aylık ürün gönderiyor

Aylık abonelik sistemiyle çalışan eticaret sitelerine farklı bir kategoride yeni bir örnek daha eklendi. SporPaketim, spor yapanlara, forma girmek isteyenlere ve sağlıklı beslenmeyi önemseyenlere çeşitli destekler, ürünler ve hizmetler sunan bir alışveriş platformudur.

SporPaketim, Tugay Köse tarafından Nisan 2017’de ilk aşamada Bursa merkezli olarak kuruldu.

Bu abonelik sisteminde, seçilecek pakete göre kutularda sağlıklı atıştırmalıklar, doğal ürünler, besin destek ürünleri, form/diyet ürünleri ve protein destekli ürünler yer alıyor. Sunulan kutuların yanısıra, müşterilerine abonelikleri boyunca, her hafta özenle hazırlanan bilgi ve motivasyon bültenleri eposta ile iletiliyor ve düzenlenen spor aktivitelerine katılım hakkı veriliyor.

Kurucusu Tugay Köse girişimin kuruluş ve gelişim aşaması için şu sözleri ekledi. “Uzun süre boyunca bir ekip tarafından spor yapanların, spor yapmak isteyenlerin, sağlıklı beslenmeye önem verenlerin, sağlıklı beslenmeye önem vermesi gerekenlerin ihtiyaçlarını ve isteklerini analiz ettikten sonra bir iş planı oluşturup, web sitemizi hazırlayarak yayına aldık. SporPaketim yönetim ekibi en kaliteli ürün ve hizmetleri sunmak için belge sahibi, sağlıklı gıda ürünleri üreten firmalar ile görüşüp incelemelerde bulunuyor. En lezzetli, sağlıklı, besleyici, keyifli ürünler bu sayede farklı kutular içerisinde birleşiyor.”

Girişimin şu anda düzenli olarak 50’den fazla müşterisi var. Türkiye’de aktif olarak spor yapan birey sayısı ortalama 500 bin civarındaymış. Bu rakamlar Avrupa’nın birçok ülkesinde 10 Milyon’un üzerinde olduğu söyleniyor. Barilla tarafından hazırlanan bir endekse göre ise sağlıklı beslenmeye önem veren ülkeler sıralamasında Gayrisafi Küresel Hasıla’nın %87’sine sahip olan 25 ülke arasında ise Türkiye 19. sıradaymış.

Tüm bu veriler ışığında, SporPaketim öncelikle yerel ölçekte sağlıklı besin tüketimini arttırmayı hedefliyor ve yine Türkiye’de yaşayan bireylerin sporla olan bağını daha yukarılara taşımak istiyor. Girişim ayrıca sporcu beslenmesi ile sağlıklı beslenme konularında pazarı yöneten markalar arasında olmayı hedefliyor. Gelecek planları arasında ise ortalama 5 yıllık bir plan sonrasında yurtdışı pazarına açılarak öncelikle Avrupa ve Asya ülkelerinde faaliyet göstermek istiyor.

Türkiye’de sağlıklı besinler satan birçok alışveriş sitesi ve market bulunuyor. Bu markaların ürünleri kutularda birleştiriyor olduğu için, bu markalarla ile rekabetten çok işbirliği ortaya çıkarmak istiyor.

Girişimle ilgili gelişmeleri SporPaketim etiketi ile aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler