Global girişimlerin yolu iyi eğitimden geçer

BIC Angels ve Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Merkezi’nin Türkiye’de girişimcilik ekosistemini sağlıklı bir şekilde büyütmek amacıyla 2014 yılından beri gerçekleştirdikleri “StartNowHow” seminerlerinin üçüncüsü gerçekleştirilen son etkinlikle tamamlandı.

Eylül 2017’den bu yana, KolektifHouse Levent’te her ay gerçekleştirilen seminerlere katılan girişimcilere sertifikaları BIC Angels kurucusu Dr. Joachim Behrendt tarafından verildi. Seminerler dizisinin yüzde 70’ine katılım gösteren 10 genç girişimci sertifika almaya hak kazandı.

Üniversite öğrencileri, akademisyenler, iş dünyasının önemli isimleri, girişimciler ve startup’ları bir araya getiren StartNowHow Girişimcilik Seminerleri üç yılda 30 etkinlik düzenleyerek önemli bir ihtiyacı karşılayan platform oldu. Kolektif House ve Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin destekleri ile BIC Angels tarafından yürütülen seminerlere Eylül 2016’dan bu yana 400’ü aşkın kişi katıldı. Katılımcılar hukuk, finans, pazarlama, melek yatırım, Pazar araştırması, iş modeli planlama, yatırımcı sunumu yapma, startup değerlemesi ve yatırım süreci gibi girişimcilik hakkında merak edilen her konu hakkında 10 ay boyunca eğitim aldılar. Türkiye startup ekositeminden her ay farklı bir ismi ağırlayan seminerlere Kolektif House Levent ev sahipliği yaparken, girişimciler BIC Angels ekibi ile tanışma ve iş planlarını anlatma fırsatı buldular. Boğaziçi Üniversitesi’nde Girişimcilik dersleri de veren Dr. Joachim Behrent her seminerde farklı bir konu hakkında girişimcileri bilgilendirirken, sorularına yanıt verdi.

Lala ekibi

Genç ve eğitimli girişimciler başarının adresi olacaklar

BIC Angels kurucusu Dr. Joachim Behrendt, StartNowHow Girişimcilik Seminerleri’nde gençliğin girişimciliğe ilgisinin kendilerini memnun ettiğini belirterek, Türkiye’nin global ekonomide rekabet edebilecek start-upların iyi eğitimli gençler ile mümkün olabileceğini söyledi. Behrendt, gerek StartNowHow seminerleri, gerekse BIC Angels’ın erken aşama girişimciler için hazırladığı hızlandırma programı BIC101 ile Türkiye’de girişimciliğe destek olmaya devam ettiklerini söyledi. Türkiye ekonomisinin genç girişimcilerin omuzları üstünde yükseleceğine inandığını söyleyen Dr. Joachim Behrendt, BIC Angels yatırımcılarının her zaman yeni fikir ve girişimcilere açık olduğunu belirtti. Girişimini BIC Angels veya BIC101 Hızlandırma Programı ile paylaşmak isteyenler her zaman www.bicangels.com websitesinden bilgi alabilir ya da başvurularını [email protected] adresine iletebilirler.

İyi bir ekip her şeyden önemli

BIC Angels’ın başarılı yatırımlarından biri olan LALA Eğitim’in Kurucu Ortaklarından Eray Erdoğan son StartNowHow seminerinde katılımcılara bir girişimci olarak başarı ve başarısızlığın ne anlama geldiğinden bahsetti. Özellikle başarısız denemelerinin bugünkü başarılarına olan büyük katkısının altını çizen Eray Erdoğan, girişimci olmak isteyenlere bu uzun yolda risk almaktan korkmamalarını önerdi. Erdoğan bugün LALA olarak 95 binin üzerinde kullanıcıya ulaşan bir yapı haline gelmelerinde iyi ve uyumlu bir ekip kurmanın ne kadar önemli olduğunu anlattı. Herkesin başarılı olabileceği bir alanın olduğunun söyleyen Erdoğan önemli olanın onu bulup çıkarabilme gücü olduğunu söyledi.

Güncel İçerikler