Yeni nesil çalışma modeli: Açık Ofis Alanları

Günümüzde bazı şirketler evden çalışma konusunda esnek davranmaya başladığı gibi, bazı şirketlerde açık ofis alanlarından yer kiralayarak iş gücünün bir kısmını buralara taşımaya başladı. Ülkemizde son yıllarda aktif olan açık ofis alanları ile freelancer iş yapanlar ya da daha ufak yapıda olan şirketler, bu noktalarda konumlanarak, yeni nesil çalışma alanlarından faydalanıyorlar.

eOfis Pazarlama Müdürü Onur Kenar ile gerçekleştirdiğimiz röportaj ile bu alanlarda çalışmanın faydalarından bahsetti. Özellikle açık bir ofiste çalışıyorsanız iş arkadaşlarınızla daha rahat iletişim kurabilir, problem çıkma ihtimalini azaltabilir ve performansınızı artırabilirsiniz.

Açık ofislerde çalışanlar, diğer şirket çalışanları ile sosyal bir ortam geliştirerek beraber iş yapabilirler ve yeni müşteriler kazanabilirler. Bu alanlardaki şirket çalışanları ofise gelmeye teşvik olacak ve kurumsallaşmış monoton yapılardan biraz daha uzaklaşıp, şirket içerisinde daha verimli olmaya başlayacaktır.

Özellikle girişimler için de sektöre yeni girdiklerinde karşılaşacakları klasik ofis maliyetlerinin fazla olmasının yarattığı dezavantajlardan kurtuluyorlar.

Açık ofisteki farklı disiplinlerden çalışanların bir arada olduğu atmosferi göz önünde bulundurduğumuzda, yeni insanlarla tanışarak, işimizi geliştirebilir ve işimizle ilgili yeni fikirler üretebilmenizi sağlıyor. Kısa dönem yapılabilecek sözleşmelerin getirdiği esneklik olduğu gibi, depozito gibi maliyetleriniz de olmuyor.

Hızlı internet, posta kargo takibi, resepsiyonist ve sekreterya hizmetinin işlerini oldukça kolaylaştırmanın yanı sıra ihtiyaç duydukları prestijin sağlaması. Çünkü yeni şirketlerde bütçenin henüz olmamasından dolayı, bu alanlarda bu eksikleri daha uygun fiyatlara yapabiliyorsunuz.

İş toplantıları için farklı lokasyonlardaki tam donanımlı toplantı odalarından da yararlanabilme olanağı bulunuyor. Müşterilerinizi birçok yerde ağırlayabiliyorsunuz. Ayrıca siz de açık ofis alanının diğer illerdeki şubelerinden yararlanarak, birçok ilde rahat rahat çalışabiliyorsunuz.

Onur Kenar yaptığı bir açıklamada; “Home Office konseptine kıyasla farklı şehirlerden, farklı kültürlerden yerli yabancı bir çok girişimci ile aynı ortamda bulunmanın kazandıracağı sosyalleşme duygusu ve motivasyon, global çağda bunun bir gereklilik oluşu, bu alanların tercih edilmesini sağlıyor.

Rezervasyonların ve sekreterya hizmetinin eOfisim mobil uygulama ile cepten yönetilmesi, ofis yönetiminin tek tuşla sağlanabilmesi.

Bu alanlarda yazılım ve bilişim sektörlerinden profesyonellerin düzenlediği seminerler sık sık gerçekleştiriliyor, böylelikle girişimcilik temalı seminerleri yakından takip edebiliyorsunuz.

eOfis kurucu Onur Kenar’a, açık çalışma alanları ile ilgil bilgi verdiği için teşekkür ederiz.

Güncel İçerikler