Liseli iki öğrenciden çocukların üretkenliğini geliştiren oyuncak kutusu: ThinkThing

ThinkThing, çocukların üretkenliğinin artırılması için hayata geçirilmiş bir oyuncak kutusu girişimidir.

Bu oyuncak kutularında çocukların ilgi alanları ve yaş gruplarına göre değişen malzemeler var. Bu malzemelerle çocuklar kalıplara ve kurallara bağlı kalmadan kendi tasarımlarını yapabiliyorlar. Her ay konseptlerin yenilenmesi onlara her ay yeni beceri, yeni fikir ve yeni bir bakış açısı katıyor. Burada önemli olan çocukların tek bir sonuca yönlendirilmeden hayal güçleri doğrultusunda istediğini yapabilmeleridir.

İki kadın girişimci Dila Mayda ve Sıla Tuluk tarafından kurulan ve Şubat 2017’de çalışmalarına başlayan girişim, şu an prototip aşamasında olup yakında üyelerine kutu gönderimlerine başlayacak. Kutular satışa çıktıktan sonra elde edilen gelirlerin bir kısmıyla, oyuncak kutusunu satın alamayan çocuklara gönderim yapmak istiyorlar. Bu noktada da sosyal girişim özelliğini taşıyorlar. Lösev, Bir Can Bir Umut gibi derneklerle de anlaşıp, atölye çalışması yapma hedefleri var.

Kurucuların yaptığı ortak açıklamada;

Oyuncakların çoğu üretkenliğe katkı ve hayal gücü gelişimi açısından yetersiz kalıyor. Ayrıca Sosyalliğe katkı sağlayacak özellikleri de bulunmuyor. Bu oyuncakların çoğu cinsiyetçi düşünce temelleri üzerine kurulu. Kızlara mutfak malzemeleri, erkeklere süper kahramanlar vb. hatta oyuncakların renkleri bile cinsiyetlere göre ayrılmış. Biz bu düşünceleri değiştirmek için Think&Thing‘i kurduk.

Kurucular: Sıla Tuluk ve Dila Mayda

Biz çocukların dünyayı değiştirebileceğine inanıyoruz. Umuyoruz ki Think&Thing kutuları sayesinde çocuklar kendilerini keşfederler ve onlara bu yolda bir basamak oluruz.

Rakipleri olarak; Pakolino, Bardabas ve Zuzubo markaları varmış. Onları farklı kılan özellik ise kullanıcılar arası etkileşim ve kutuların teoride kalmaması için yapacakları atölye çalışmaları olarak söyleniyor. İnternet sitesi üzerinden yapacakları kutu satışı ve düzenleyecekleri etkinliklerden gelir elde etmeyi planlıyorlar.

Liseli girişimcilerin projelerine de egirişim içerisinde yer vereceğiz. Girişimlerle ilgili gelişmeler için bizi takipte kalın.

Güncel İçerikler