MamaMe: Sağlıklı anne yemeği ile tüketiciyi buluşturan online yemek platformu

MamaMe, lezzetli ve sağlıklı anne yemeği ile tüketiciyi buluşturan bir online yemek platformudur.

MamaMe, Prof. Dr. Pınar Yolum, Prof. Dr. Ayşegül Toker ve Evrim Tankuş Hakyemez tarafından 2017 yılında kadınları güçlendirmek vizyonuyla yola çıkan girişim, Boğaziçi Üniversitesi HayalEt Kuluçka Merkezi’nde kuruldu.

Kurucuların yaptığı ortak açıklamada; “Tüketicinin ihtiyaçlarıyla evrilerek gelişen ve büyüyen bir iş kurmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Şu anda ilk hedefimiz; çalışkan ve yaratıcı bir ekiple, tüketici ve üretici tarafında doğru iletişimi kurarak emin adımlarla ilerlemek.

MamaMe, içerisinde ‘Cook-Comp‘ olarak isimlendirilen yazılım ile yapay zeka uygulaması kullanılarak sistemdeki aşçılara ve kullanıcılara önerilerde bulunmaya başlayacak. Böylelikle sistem sizi tanıyarak sevebileceğiniz yemekleri önünüze çıkaracak. Girişim; çalışkan ve üretken bir ekiple, tüketici ve üretici tarafında doğru iletişimi kurarak emin adımlarla ilerlemek istiyor.

Kurucuların rakiplerinden farkınız nedir sorusuna verdiği cevap;

Ülkemizde ve dünyada dijital platformlarda yemek arz ve talebini buluşturan sayısız örnek mevcut. MamaMe’nin farkı; “anne yemeği” yemek isteyen ama bunun nasıl yapılacağını öğrenmeye üşenen, bu konudaki açlığını dişarıdaki alternatiflerle gidermeye çalışan ama seçenekleri fazlasıyla endüstriyel bulanların derdine derman olması. MamaMe’nin asçilari -biz onlara “MaMe” diyoruz- evde halihazırda yemek yapan kadinlar. MamaMe sayesinde ücretsiz olarak hijyen, tadım ve gıda iletişimi eğitimleri alan bu kadınlar, mutfaklarını bir gelir kapısına dönüştürüyorlar.  MamaMe, kendi konumunuza en yakın MaMe’lerden, evlerinde pişirdikleri yemekleri uygun fiyata satın alabileceğiniz, bunu yaparken de bir başka evin ekonomisine katkıda bulunduğunuzu hissedeceğiniz bir platform. Öte yandan, MamaMe, ev kadınlarının emeklerinin hakkını veren ve onları eğiten bir kadın kooperatifi-şirket iş birliğine dayanan yenilikçi bir iş modeline sahip.

MamaMe, öncelikle Türkiye’deki ev kadınlarinin mutfağni genişleterek onlara ek gelir sağlamak üzere yola çıktı. Bir sonraki adımda, Avrupa’nın önde gelen şehirlerine ve dünyaya açılarak, gittiği her şehirde dezavantajlı grupları ekonomiye katarak sosyal değer yaratan, bir dijital sağlıklı ev yemeği restoranı haline gelmeyi hedefliyor.

Girişimi yenilikçi yaklaşımıyla tebrik ederiz.

Güncel İçerikler