16 yaşındaki Neval, İşitme engellilerin işaret dili bilmeyenlerle iletişim kurmasını sağlayan yazılım geliştirdi

16 yaşındaki lise öğrencisi Neval Çam, işitme engellilerin daha kolay iletişim kurması için işaret dili bilmeyenlerle iletişimi kolaylaştıracak bir yazılım geliştirdi. Neval, Microsoft tarafından yılın en başarılı kadın yazılım geliştiricisi seçildi ve dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Stanford University‘e tam burslu kabul edildi.

Neval, sınıf arkadaşıyla birlikte henüz 10. sınıftayken “Leap Motion Aracılığıyla İşaret Dili Tercüme Cihazı“nı geliştirdi. Çalışmalarına başlanan program sayesinde, akıllı telefonlar dahil birçok cihaza entegre olabilecek olan bu sistem ile işaret dilinin kolaylıkla çözülmesini sağlıyor. Günlük yaşantımızda ara ara karşılaştığımız sıkıntılardan biri olan, İşitme Engelliler ile anlaşamama sorunu, böylelikle cebimizdeki akıllı telefona yükleyeceğimiz bir program ile çözülebiliyor. Ürün, tam olarak hazır olduğunda bunun bilgisini paylaşacağız.

En büyük hayali Standford’da okumak olan Neval, geliştirdiği bu proje ile de kabul aldı. Biliyorsunuz ki, dünyanın en iyi üniversiteleri sizi yetenekleriniz ile kabul ediyor. Kendisini genç yaşta geliştirdiği böyle projeden ötürü tebrik ederiz.

Güncel İçerikler