Girişimciliğe başlangıç yaşını sorgulatacak girişimciler

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen The Pitcher 2017 etkinliği sonucu birinci seçilen eSportAkademi.com kurucusu Galip Sina Berik’in genç yaşta girişimciliğe atılmış ve böyle bir başarı elde etmiş olması büyük ilgi çekti. Henüz 17 yaşında elde edilen bu başarı “Girişimcilikte Yaş” algısını tekrar gündeme getirdi.

Dünyayı sarsan girişimlerden Facebook’un Mark Zuckerberg tarafından 19, Microsoft’un Bill Gates tarafından 20 ve Apple’ın Steve Jobs tarafından 21 yaşında kurulduğunu ele alırsak Girişimcilik ekosisteminin genç yaşlarda başladığını gözlemleyebiliriz. Peki bu “Başlangıç Yaşı” nın bir sınırı var mı?

Bu konu da sizinle girişimcilik yaşını sorgulatcak 6 girişimciden bahsetmek istiyoruz.

Sebastian Martinez

Sebastian’ın parlak çorapları toplamaya merakı annesinin kendi tasarımlarını yapmasını önerdiğinde bir işe dönüştü ve ortaya Sebastian’ın 5 yaşında başladığı “Are You Kidding?” adlı şirket çıktı. 2014 yılında Sebastian bu şirketiyle 15.000 dolar kazandı.

Evan

Henüz 9 yaşında milyoner olan Evan, EvanTubeHd adlı Youtube kanalı ile 4 milyon aboneye hitap etmekte. Oldukça başarılı olan bu küçük ölçekli girişimci bu platformdan yılda yaklaşık 1.3 milyon dolar kazanç elde ediyor.

Alina Morse

Alinanın hikayesi tatlı bir fikirle başladı; ”Tadı güzel ve sağlıklı şekersiz lolipoplar üretmek”. Babasının küçük bir yardımı ve bir sürü araştırma ile Zollipops doğdu. 9 yaşındaki Alina 2014 yılındaki verilere göre 70.000 dolar satış yaptı.

Zachary Weisenthall

Web tasarımcısı ve girişimci Zachary 15 yaşında ancak 2 şirketin arkasındaki büyük güç. Zachary aralarında Keep Puding adlı kar amacı gütmeyen bir beyin kanseri organizasyonu, Ry’s Ruffery adlı doğal köpek bisküvisi şirketi ve Emilee Tominovich gibi bir çok şirket ve kişiye web tasarımında bulundu. Aynı zamanda kendi şirketi de bu zamana kadar 20.000 doların üzerinde gelir elde etti.

Racherl Zietz

Spor aletlerini çok pahalı ve dayanıksız bulan 13 yaşındaki girişimci lakros oyuncusu Rachel Zietz, Gladyatör Lacrosse u 2013 yılında kurdu. Florida’daki Genç Girişimciler Akademisine katıldıktan sonra, konseptini yatırımcılara yöneltti ve gelişme yönünde 2.700 dolar ödül aldı. Şirketin ilk yılında Rachel’ın şirketi 200.000 dolarlık satış yaptı. İki yıl sonra, Gladiator Lacrosse gelirinde 1 milyon dolardan fazla bir gelir elde etti.

Noa Mintz

Noa 12 yaşında bir çocuk bakım ajansı olan Nannies by Noa ‘ı başlattı. Üç yıl sonra, New York şehrindeki 190 müşterisine, 150 dadıyla çalışır hale geldi. Şirketinin mali gelirini açıklamayan Noa Bebek bakımı hizmetleri için, müşterilere saat başı 5 dolarlık bir ücret uygulamakta.

Güncel İçerikler