500 İstanbul, kasaya gitmeden alışveriş deneyimi sunan Buy Buddy’e yatırım yaptı

500 Startups, Türkiye’deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Mağazada müşterilerin hiç kasaya gitmeden alışveriş yapmalarını sağlayan teknoloji girişimi Buy Buddy, 500 İstanbul‘dan yatırım alan 23. girişim oldu.

Ersel Gökmen, Emir Çiftçioğlu, Furkan Ençkü ve Erden Gökmen tarafından kurulan Buy Buddy, mağaza yönetimini akıllı ve kolay hale getiren, stok sayımının ve müşteri davranışlarının gerçek zamanlı takip edilmesini sağlayan uçtan uca bir perakende yönetim platformudur. Tüm mağaza süreçlerini optimize edip, mağazaya daha çok satış, çalışanlara kolay ve mutlu çalışma ortamı ve müşteriye de harika bir alışveriş deneyimi sağlar.

Buy Buddy teknolojisi üç ana bacaktan oluşmaktadır. Mağaza yönetimi Buddy Dashboard sayesinde her analitiği canlı takip edip aksiyon alabilir. Mağaza çalışanları onlar için geliştirilen Business Buddy app sayesinde, müşterilere daha iyi hizmet verebiliyor, operasyonel işlerini daha hızlı yapabiliyorlar. Buy Buddy’nin geliştirmiş olduğu Hitag cihazı mağazada ürünlerin üzerine takılıyor, Müşteri mağazaya geldiği zaman cep telefonuna indirmiş olduğu uygulama ile Hitag üzerindeki Qr kodu okutup, mobil olarak ödemeyi gerçekleştiriyor. Ödeme onayıyla cihaz otomatik olarak takılı olduğu ürünü serbest bırakıyor, müşteride kasaya bile uğramadan cihazı bırakıp, torbasını alıp mağazadan çıkıyor. Tabi tüm bu işlemler saniyeler bazında gerçekleşiyor. Müşteriler gene appten, mağazadaki stok durumunu takip edebiliyor, aradığı ürünü daha hızlı buluyor, kısaca isteyebileceği her şeyi appten yapabiliyor.

Yakın zamanda müşteriler ile buluşarak perakendenin dijital dönüşümüne damga vurmayı planlayan Buy Buddy, United Colors of Benetton‘un iki flagship mağazasında 16.000 Hitag ile yapacağı pilot uygulamaların ardından 500 Startups’ın networkunu de kullanarak konsantrasyonunu yurtdışına çevirmek ve uluslararası pazarlarda büyümeyi hedefliyor.

Buy Buddy bir İTÜ Çekirdek girişimdir ve Startup Turkey’de de 3. olmuştu. Girişimle ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler