Copyrobo, blockchain teknolojisiyle telif hakkı korumasında yeni bir yöntem sunuyor

Copyrobo, telif veya patent korumasına ihtiyaç duyulan belgelerinizi, Blockchain Zaman Damgası (Bitcoin, Ethereum, Litecoin (alpha)) ve Nitelikli Zaman Damgası’nın (EU Digital Single Market, 910/2014 ve TR 5070 Elektronik İmza Kanunu) kullanımıyla; iOS, Android, Chrome ve Web uygulamaları üzerinden, 60 saniyeden daha kısa bir sürede, mahkemelerde kullanılabilecek delil elde etmenizi sağlayan bir teknoloji şirketidir.

2014 yılında kendi sermayeleri ile Hasan Kurtuluş ve Av. Kadir Kurtuluş tarafından kurulan girişim, doğrudan yabancı yatırım lisansına sahip Vietnam merkezli (Ho Chi Minh City) bir şirkettir. 20 kişilik ekip ve 3 yıllık bir çalışma sonucunda girişim ortaya çıktı. Projenin tüm telif hakları Copyrobo’ya aittir. Aylık 50 binden fazla tekil ziyaretçiye sahiptir.

Copyrobo, eserlerin merkeziyetini amaçlamaz, bir pazar yeri de değildir. Eserlerinizin mobil, web ve Chrome uygulamalar üzerinde saniyeler içinde hem blockchain hem de hükümetlerce yetkilendirilmiş otoriteler aracılığıyla zaman damgalanarak korunmaya alınmasına yardımcı olan bir uygulamadır. Dünyada sadece Copyrobo, hem blockchain hem de yetkili otoritece zaman damgalamasını müşterilerine sağlamaktadır.

Rakiplerinden farkı

  • İlk ve tek blockchain ve yasal otorite birlikteliği,
  • Android, iOS, Web ve Chrome uygulamarla senkronize sağlanan hizmetler,
  • CopyrightKey (link, transfer, geolocation, public signature)
  • Apple ve Google, In-App-Purchase (tek seferlik veya aylik uyelik)
  • Enterprise hesap (beta).

Kurucuların yaptığı ortak açıklamada; “Türkiye, Avrupa Birliğine girebilir yada giremeyebilir. Fakat Copyrobo tüm Türk halkına ve girişimcisine, AB’nin Digital Single Market avantajını zaman damgası noktasında sağlayabilmektedir.” diye eklemede bulundu.

Açıklamalarına devam ederek “Şimdiye kadar Vietnam’da en iyi 3. startup ödülü ve Bahrain’de eğitime yardımcı en iyi teknoloji ödüllerini aldık. Bundan sonraki süreçte Dubai Blockchain 2020 stratejisi kapsamında 29-30 Mayıs’ta Dubai’de ve 6-7 Haziran’da Skolkovo İnovasyon Merkezi organizasyonu ile Moscow’da katılım daveti aldık ve sunumlarımız olacak. Moscow’a da ayni zamanda Blockchain ve Asian Startups konularında konuşmacı olarak ta seçilmiş durumdayız.

Yerli girişim Copyrobo; telif hakkının doğumundan, kısmi ya da tümüyle el değiştirmesine, kullanılmasına, aradaki sözleşmelerden tutunda son bulmasına kadar eserlerin tüm yaşam döngüsüne ilişkin tüm dünyada tek platformdan hukuki ve diğer işlemlerin yapılmasına olanak tanımayı ve dünyanın hukuken geçerli delil hizmet sağlayıcısı, veri bankası, transfer merkezi ve yöneticisi olmayı hedeflemektedir.

Güncel İçerikler