The Pitcher 2017’de yüzlerce girişimi geride bırakarak birinciliği göğüsleyen eSportAkademi, 1 milyon TL değerlemeyle yatırım aldı. 17 yaşındaki genç girişimci Galip Sina Berik tarafından kurulan eSportAkademi’nin son yatırımı 1 milyon TL değerlemeyle seri tohum yatırımcısı Abdullah Özgün tarafından gerçekleştirildi.

Girişim ilk yatırımını oyun yazarı Oyunder’in Kurucu Başkanı Tansu Kendirli’den, ikinci yatırımını ise Volkan Sel’den almıştı. Kendirli, yeni yatırımın imza töreninde de hazır bulundu.

eSportAkademi, Türkiye’deki oyun dünyasını bir adım ileriye taşımak için yapılmış bir platform. Türkiye’deki profesyonel eSporcuların yeni başlayan oyunculara çevrimiçi olarak özel ders vermesini sağlıyor. Böylece yeni oyuncular kendini geliştirirken, profesyonel oyuncular da yeni gelir kaynağı elde ediyorlar.

Bu yıl 15 Nisan tarihinde Insprad tarafından ikinci kez düzenlenen The Pitcher, dünyanın dört bir yanından iddialı girişimleri, yatırımcıları, basın mensuplarını ve yerli ekosistemin en önemli isimlerini bir araya getirdi.

Girişimin kurucusu ve CEO’su Galip Sina Berik: “The Pitcher’da birinci olmamız tabii ki bizi keyiflendirdi. İlk defa bu kadar büyük bir kitleye sunum yapma fırsatı yakaladım, benim için harika bir tecrübeydi. Girişimcilik ortaokuldan beri ilgilendiğim bir konu. Bir şeyleri değiştirebileceğimi biliyordum ve bu fırsatı değerlendirmek istiyordum.”

Ayrıca eSpor‘a alanına yapılan yatırımların son zamanlarda arttığını belirtmek isteriz. Hakan Baş’ın eSpor alanında Türkiye’nin önde gelen yatırımcısı olduğunu da belirtmek isteriz. Yatırım alan girişime başarılar diler, girişimle ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.