Çocuklar için kodlama ve elektronik eğitim kiti Bulut Board, Arıkovanı’nda desteklerinizi bekliyor

Bulut Board, üzerinde çocukların tüm duyularını etkileyen ışık, sıcaklık, mikrofon, mesafe, grafik ekran, bluetooth gibi birçok uygulama modülünü dahili olarak bulunduran, kodlama ve elektronik eğitim kitidir. Kitlesel fonlama platformu Arıkovanı üzerinde yeni fonlanmaya başlayan proje, 30 bin TL’lik hedefle yola çıktı.

Çocuklarımız, Bulut Board üzerinde bulunan modülleri kendi arasında etkileştirerek, birbirinden eğlenceli uygulamalar gerçekleşitrebilirler.

Bulut Board, çocukların daha çok ilgisini çekebilmek için iki farklı model olarak tasarlandı. Kızlar için BayanBulut, erkek çocukları için de BayBulut ile çocuklar kodlamalarını gerçekleştirebilir. İkisi arasında teknik olarak bir fark bulunmamaktadır. Sadece BulutBoard üzerindeki robot figürü ve altında bulunan pleksiglas koruyucunun renkleri mavi ve pembe renklerdedir.

BulutBoard üzerindeki uygulamalar

BulutBoard üzerinde dahili olarak 10 adet farklı uygulama modülü bulunmaktadır. Her biri ile bağımsız uygulamalar yapabileceğiniz gibi birbirleri ile tümleşik uygulamalar da yapılabilmektedir. Onlarca örnek sizleri bekliyor. Kendi yılan oyununuzu kodlamaya ne dersiniz?

 

Projenin riskleri ve zorlukları

MekatronikLAB ailesi 2010 yılından bu yana, Türkiye’de yerli eğitim materyalleri tasarlayıp kullanıcılara sunmaktadır. Tasarımı yapılıp üretilen ürünler, daha çok yetişkinlerin kullanabileceği seviyede ürünlerdi. Bu alanda Türkiye’de öncü bir marka olma hayali ile yola çıktı. MekatronikLAB kullanıcılarımızdan gelen talepler doğrultusunda, yetişkinlerde elde edilen potansiyeli çocuklara sunmak için çalışmalara başladı. Bu düşüncelerin sonucunda, BulutBoard projesi ortaya çıkmış. Şimdiye kadar iki prototip tasarlanıp üretilmiş. Gelinen aşamada, tüm test işlemleri başarı ile tamamlanmış.

Arıkovanı platformunda olan gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler