Özel araç çağırma uygulaması YOLO, 200 bin dolarlık yeni yatırım aldı

Türkiye’de Uber‘in yerli rakiplerinden biri olan YOLO, 200 bin dolarlık yeni bir yatırım aldığını açıkladı ve karlı bir şirket olmaya bir adım daha yaklaştı.

YOLO, söz konusu yatırımın yarısını yatırımcı Zihni Turgut Güneri‘den diğer yarısını ise 8 farklı yatırımcıdan (bir melek yatırım ağı üzerinden) sağlamış. Zihni Holding’in Yönetim Kurulu Başkanvekili olan Turgut GüneriNew York’tan Türkiye’ye temelli dönüş yaparken Uber modeline çok inanıyordum ve ulaşım teknolojileri sektöründe Türkiye’de yatırım yapmak istiyordum, YOLO’nun başarıyla bu işi yaptığını duyunca, kendileriyle tanıştım ve yatırımcı olmaya karar verdim.” şeklinde bir açıklama yaptı. YOLO Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Çolakoğlu, 2016 sonundaki 16 milyon dolar değerlemeli yatırımı hatırlatarak YOLO’nun yükselen bir değer olduğunun altını çiziyor ve şu açıklamayı paylaşıyor;

Haydar Çolakoğlu

“Yeni yatırımcılarımıza YOLO’ya güvendikleri için teşekkür ediyorum. YOLO, Türkiye’nin milli ve yerli ulaşım teknolojileri şirketidir ve Türk’lerin biraraya gelip uluslararası seviyede bir teknoloji şirketi yaratabileceğinin göstergesidir. Şirketimiz bu ay EBITDA bazında başa-başa gelmiştir. Mevcut durumda kurumsal anlaşmalar ile ciddi bir hacim elde etmiş bulunmaktayız. Bundan sonraki hedef mobil bireysel uygulamada aynı başarıyı tutturmaktır.”

14 çalışan & 250 araç

iOS tarafında önümüzdeki ay bir ‘re-lauch’ yapacaklarını söyleyen Çolakoğlu’nun paylaştığı bilgilere göre YOLO şu anda 14 tam zamanlı çalışan ve 250 araç sayısı ile yoluna devam ediyor. Herhangi bir anda 50’ye yakın aracın sürüş halinde olduğu söyleyen Çolakoğlu “Sadece müşteri dostu değil, aynı zamanda yatırımcı dostu bir şirket olmak bizim için kuruluşumuzdan beri bir ilkedir.” diyor ve yurtdışında da aynı şekilde büyümek istediklerini paylaşıyor.

Güncel İçerikler