1 milyon dolar yatırımla kurulan Faydabul, kullanıcıların ihtiyaçlarına hızlı çözüm sunuyor

Mart 2016’da Trabzon’lu bir girişimci Kenan Altun tarafından kurulan Faydata Bilgi Teknolojileri şirketi, ilk projeleri olan faydabul.com‘a geçtiğimiz yıl içerisinde Trabzon’lu iş adamı Süleyman Keleş tarafından, bizim de kendisiyle teyit ettiğimiz rakamlar ile 1 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırım sayesinde Trabzon’daki merkezinde takım arkadaşlarını genişletti ve operasyonel çalışmalarını hızlandırdı. Bu paranın bir kısmı kuruluş sermayesi olarak şirkete aktarıldı, geri kalan kısmı ise yapılan harcamalara ve personel maaşlarına aktarılmaya devam ediyor.

Pazar yeri olarak alıcı ile satıcıları buluşturan Faydabul, firmalar için potansiyel müşterilere ulaşabilecekleri imkanlar sunmuştur.

Faydabul.com’un Ceo’su ve kurucu ortağı Kenan Altun girişimleri hakkında şunları söyledi;

“Her icat bir ihtiyaçtan doğar. Bizimkiside öyle gerçekleşti desem tam yerinde olur. Faydabul.com projesi, arka planda uzun süre ev arayıp ve en sonunda bu böyle olmaz bunu nasıl oturduğumuz yerden yapabiliriz sorusunu kendime sormamla gerçekleşti. Ev arama sancılarımızın sonunda Türkiye’ye hizmet sağlaycak bir platforma çıkış noktası olacağını tahmin edemezdim.

Gayrimenkul, otomotiv, lojistik, temizlik hizmetleri ve araç kiralama sektörleri başta olmak üzere 14 farklı kategoride insanlara hizmet veren bir web sitesi geliştirdik. Bu web sitesi ile ev arayan, araba kiralamak isteyen ya da temizlik hizmeti almak isteyenlere faydabul.com kolaylığını tattırdık.

Hizmet kategorisinden herhangi birine ulaşmak isteyen insanlarımıza ”sen kapı kapı emlakçı dolaşma, onlar seni arasın dedik” ve insanlarımıza zamandan tasarruf edebileceklerini gösterdik.

Türkiye’de bu alanda elbette sayısız çalışmalar yapılmıştır. Bazıları başarılı olmuştur, bazıları maalesef start-up evresini aşamamışlardır. Biz doğru bildiğimiz yolda hızla ilerliyoruz. Bu ilerleyebilmemizin en önemli sebebi web sitemizin pazardakilere benzememesi. Bu farklılıklar bizim avantajımız oldu. Bir kere faydabul.com’un çalışma mantığında ilan sitelerinin mantığı yoktur. İş bağlantılarından komisyon alma mantığı da yoktur. Hizmet almak isteyenlerde ve hizmet vermek isteyenlerde üyelik için ücret alma mantığı hiç yoktur. Bu kadar avantajı bir araya getirdik ve faydabul.com farkını kanıtladık.

Platformumuzun iş modelini açacak olursak; Daha öncede bahsettiğim 14 farklı kategoriden kullanıcı ihtiyaç duyduğu hizmet kategorisini seçerek, talebini detaylı bir şekilde oluşturuyor. Bu talep müşteri hizmetlerimiz tarafından onaylandığında Sms ve e-posta yoluyla sisteme kayıtlı firmalara bildiriliyor. Talebi değerlendirmek isteyen firmalar gelen talebin puanına yani kalitesine göre 1TL ile 10TL arasında kredi harcaması yapıyor. Bunun dışında faydabul.com sistemi firmalardan herhangi bir ödeme talep etmiyor. Bireysel kullanıcılar tarafında olaylar zaten tamamen ücretsiz bir şekilde gerçekleştiriliyor.”

Faydabul.com şuan için İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Adana’da gelen talepleri üye firmalara ulaştıracak bir ağa sahip. Firmanın hedefi tüm Türkiye’de bireysel ve kurumsal açıdan kullanılabilmek.

Güncel İçerikler