Connected2me, 11 milyon kullanıcı ile büyümeye devam ediyor

BIC Angels yatırımlarından Connected2me’nin kurucusu Ozan Yerli ile BIC Angels kısa bir röportaj gerçekleştirdi. Potansiyelini daha ilk günden ortaya koyan Connected2me, dünya çapında 11 Milyon kayıtlı kullanıcısı ile büyümeye devam ediyor.

Şirketinizin faaliyet alanını ve sunduğu ürünü biraz anlatır mısın?

Ozan Yerli “Mevcut sosyal ağlarda, diğer kullanıcılarla iletişime geçebilmek için bir kimlik kullanmanız gerekmektedir. Bu durum sizin bazen kendinizi objektif olarak ifade edebilmenizi engeller. Bu sorundan yola çıkarak, anonim olma imkânı veren bir sosyal ağ olması amacıyla Connected2.me’yi geliştirmek için çalışmalara başladım.

Connected2.me’de tanıdığınız veya tanımadığınız insanlar sizin hakkınızdaki düşüncelerini objektif olarak size anlık olarak iletebiliyorlar. Size sormak istediklerini sorduklarında sitenin anlık yapısından dolayı anında onlara cevap verebiliyorsunuz. Bu normalde elde edemeyeceğiniz faydalı ve eğlenceli bir deneyim yaratıyor. Ayrıca mevcut chat sistemleri tüm platformlarda sorunsuz olarak çalışamıyor. Connected2.me tüm cihaz ve platformlarda hizmet vermektedir.”

Bugüne kadar aldığınız yatırımlar neler ve bunları nasıl kullandınız?

“Silikon Vadisi’nden ‘500 Startups’, Türkiye’den Aslanoba Capital, BIC Angels ve bireysel melek yatırımcılardan toplam 800 bin dolar yatırım aldık. Bu yatırımı büyümemizi hızlandırmak, ekibimizi büyütmek ve karlılık noktasına en hızlı şekilde ulaşmak için kullandık. 2016 yılı Nisan ayında karlılığı yakaladık.”

Büyüme ve pazarlama stratejinizden bahseder misin?

“Büyüme için en önem verdiğimiz konulardan biri Big Data yöntemlerini uygulamaya başlamamız oldu. Kullanıcı davranışlarının analizlerini yaparak, ürünü en verimli şekilde geliştirmeye başladık. Gerçek zamanlı ses, video ve görüntü paylaşımı özellikleri ekleyerek interaktifliği arttırmayı başardık. Şu anda Türkiye’den çıkan en büyük sosyal ağız. Bu başarımızı diğer ülkelere de taşımak için çok kanallı dijital pazarlama stratejisi uyguluyoruz. Bu kapsamda daha geniş kitlelere hitap eden farklı uygulama içi özellikler de geliştirmeye devam ediyoruz.”

Ne kadar kullanıcıya ulaştı Connected2me?

“Şu anda dünya çapında 11 milyon kayıtlı kullanıcımız var.”

Büyüme oranlarınız nasıl gidiyor?

“Yatırım aldığımızdan bu yana geçen iki yılda üye sayımızı 4 katına çıkarmayı başardık.”

Bundan sonraki büyüme / yatırım planlarınız neler?

“Marketing ekibimizi büyüterek, yeni pazarlara ve ülkelere açılmayı hedefliyoruz. Bu sayede gelirimizi ve büyüme hızımızı arttırarak globalde en çok kullanılan uygulamalardan biri olma amacımıza yaklaşacağız. Şu anda karlı durumda olduğumuz için yeni yatırım turu yapmayı kısa vadede düşünmüyoruz.”

Son olarak melek yatırım almak isteyen startuplara neler tavsiye edersiniz?

“Yatırımcı sunumlarına çok iyi hazırlanmaları lazım. İlk olarak girişim ile hangi sorunu çözdüklerini anlatarak başlamaları gerekli. Genelde başlangıçta çok detaya girilmesi yatırımcıların dikkatini dağıtıyor. En büyük sağladığınız değer nedir, ürününüz nedir, bunlara yoğunlaşmak çok önemli. Yatırımcılar için bir girişimdeki en önemli kriter ne kadar geniş bir kitleye ulaşabileceği ve büyüme hızı. Sonuçta fikir ne kadar güzel görünürse görünsün, girişimin başarılı olup olmayacağını kullanıcılar belirleyecek. Hızlı bir şekilde ürün pazara sunulduğunda çok değerli geribildirim alma fırsatı yakalanıyor. Bu şekilde kullanıcılardan neler öğrendikleri ve hangi yönde girişimlerini geliştirecekleri belirtilmeli. Projenin detayları ile vakit kaybetmek yerine, en can alıcı olduğunu düşündükleri özelliklerini anlatmaları çok önemli. Başarılı girişimleri belirlerken projenin hedef kitlesinin büyüklüğünün yanı sıra girişimcilerin hızlı hareket edip edemediklerini de melek yatırımcılar göz önünde bulunduruyor.”

Güncel İçerikler