TRPE’den 1 milyon dolar yatırım alan Deriva, konum bazlı müşteri analiz çözümü sunuyor

Güvenilir ve başarılı marka imajına sahip markaların temel felsefesi, müşterileriyle ilk ilişki kurdukları noktadan başlayıp onlara hayat döngüsünün tamamını kapsayacak deneyim yaşatmaktır. Bu bağlamda, markaların müşterileri değerlendirme noktasında yaratıcı çözümler bulmaya odaklandığı da bilinen bir gerçek. Uzun vadede düşünüldüğünde müşterilerle temas kurmadan onlardan veri sağlamanın en etkili yolu analitik ölçümler yapabilmektir. Deriva, geliştirdiği teknoloji ile bu analitik ölçümlemeyi yapmayı hedeflemektedir.

Kasım 2015’te, Erbil Eren tarafından kurulan Deriva; Twentify, Pisano gibi girişimlerin de yatırımcısı olan TRPE Venture Partners’tan geçtiğimiz yıl içerisinde 1 milyon dolar yatırım almıştı. Bu yatırım ile öncelik olarak ekibini büyüterek operasyonlarını geliştirdi. Bugün 10 kişilik ekipten oluşan Deriva, Türkiye pazarında bir çok markaya hizmet vermektedir.

Deriva kurucu Erbil Eren / Fotoğraf: egirişim

Deriva’nın kurucusu ve Genel Müdür’ü Erbil Eren, egirişim’e yaptığı açıklamada “Önce Türkiye’de sonra Avrupa ve Amerika’da müşteri analizi üzerine bir farkındalık yarattıktan sonra başta perakende sektörü olmak üzere tüm sektörlerdeki veri kaynaklarını tek bir platformda birleştirerek, müşteri analizini kolaylaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Deriva; sektöre Wi-fi analitiği ile giren Deriva şuan tüm data kaynaklarından gelen verileri analiz edebilen bir yapıya sahip. Crm, pos, kamera, beacon gibi farklı data kaynaklarından toplanan verileri tek bir platform üzerinden analiz ederek aksiyon alınabilir sonuçlar çıkartmaktadır. Özellikle perakende sektöründe faaliyet gösteren girişim, alışveriş merkezleri, havaalanları, fuar ve etkinlik alanları gibi her türlü ziyaretçi ağırlayan fiziksel mekanların analizini gerçekleştirebilmektedir. Çevrimiçi dünyada istenilen verinin analizi kolayca yapılabiliyorken, Deriva ile bu durum offline yani fiziksel mekanlara da taşınmıştır.

Müşteriler, mağaza içerisinde hareket ederken, mağazayı nerede ve neden terk ettiklerini de raporlayabiliyor. Marka bu sayede kaybettiği müşterinin nedenini daha iyi analiz ederek, daha az müşteri kaybı için kendini geliştirebiliyor.

Güncel İçerikler