Türk Telekom Pilot’un, 5. dönem başvuruları açıldı, son başvuru 26 Mart 2017

Türk Telekom PİLOT’un 5. dönemi başlıyor, girişimler PİLOT’la hızlanıyor. Türk Telekom, Türkiye’de özel sektör tarafından hayata geçirilen ilk girişim hızlandırma programı olan PİLOT ile teknoloji girişimlerine destek olmaya devam ediyor. PİLOT, 5. dönem başvurularını turktelekompilot.com.tr adresi üzerinden alıyor.

Türk Telekom’un teknoloji girişimlerini desteklemek, girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve girişimlerle iş birliği yaparak müşterilerine yenilikçi ürün ve hizmetler sunmak amacıyla hayata geçirdiği PİLOT Girişim Hızlandırma Programı’nın yeni başvuru dönemi başladı. Eğitim ve sağlık teknolojileri, yapay zeka, sanal gerçeklik, nesnelerin interneti, siber güvenlik ve iş çözümleri alanlarındaki girişimlerin öncelikli olarak destekleneceği 5. dönemde başvurular; PİLOT’un web sitesi www.turktelekompilot.com.tr üzerinden kabul ediliyor. PİLOT’a yapılan başvurular; iş birliği potansiyeli, fikrin yenilikçiliği ve uygulanabilirliği, hedeflenen pazarın büyüklüğü ve büyüme potansiyeli, iş modelinin tutarlılığı ve ekibin yetkinliği dikkate alınarak çeşitli perspektiflerden değerlendiriliyor.

PİLOT’a katılmaya hak kazanan her ekibe 75 bin TL nakit desteği ve Türk Telekom ile iş birliği fırsatı sunuluyor. Programa seçilen ekipler İstanbul’da ofis alanı, Türk Telekom’un güçlü teknoloji altyapısı ve mobil iletişim paketi imkânlarından faydalanabiliyor. Ayrıca program süresince ve sonrasında girişimlere çeşitli mecralarda Türk Telekom tarafından tanıtım desteği sağlanıyor.

PİLOT girişim hızlandırma programı

PİLOT’a katılan ekipler, 12 hafta süren girişim hızlandırma programı boyunca düzenlenen eğitim ve çalıştaylar ile fikirlerini başarıyla hayata geçirebilmek için izleyebilecekleri yöntemler hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Program kapsamında katılımcılar; yalın girişim, kullanıcı deneyimi, dijital pazarlama ve yatırımcı sunumu gibi konularda uzmanlardan eğitim alıyorlar.

Seçilen ekipler program boyunca Türk Telekom yöneticileriyle çalışma imkanı yakalarken, girişimcilik ekosisteminin önde gelen girişimcilerinden ve yatırımcılarından oluşan mentor ağına erişebiliyorlar.

Program sonunda ekiplerden, doğrulanmış bir iş modelini esas alan “Ana Fonksiyonlara Sahip Ürün” (MVP) ortaya çıkarmaları; geliştirdikleri MVP ve iş modellerini, seçkin yatırımcıların katıldığı ‘Demo Day’ etkinliğinde sunmaları bekleniyor.

Programdan bugüne kadar 35 girişim mezun olurken, bu girişimlere toplamda 1,2 milyon TL nakit desteği sağlandı.

Güncel İçerikler