Akıllı kilit sistemi Ottolock, Arıkovanı’nda desteklerinizi bekliyor

Tek bir tuş ile kapınızı kilitleyip açabileceğiniz, misafirleriniz için sanal anahtar oluşturup kimlerin gelip gideceğini takip edebileceğiniz Ottolock, kitlesel fonlama platformu Arıkovanı’nda desteklerinizi bekliyor.

İhtiyacın olduğu sayıda sanal anahtar oluşturabilir ve bunu evine giriş/çıkış yapan bireyler ile paylaşabilirsin.  İster eşin ve çocukların olsun, dilersen evin temizlikçisi, ya da AirBnb‘den misafirin; kişi bazlı süreler belirleyebilir, eve giriş ve çıkışları zaman bazlı kontrol altında tutabilirsin.

Canlı durum güncellemeleri ile eve girip çıkanları gerçek zamanlı takip edebilir, telefon ayarları ile dilediğiniz şekilde bilgilendirme alabilirsiniz.

Ayrıca çocuklarınızın okuldan ne zaman geldiğini veya temizlikçinin ne zaman eve giriş yaptığını takip edebilir, evine izinsiz girişlerden de anında haberdar olabilirsiniz.

Riskler ve Zorluklar

Dünyada fark yaratan ve hayatlarımızı kolaylaytıran hiç bir projenin tek bir kişi tarafından yapılamayacağını düşünüyoruz. Bu yüzden alanında gerçekten başarılı ve deneyimli olan insanlar veya şirketler ile ortaklık kurmamız gerekiyor. Otto öncesi girişimimiz olan YOYO Araç Paylaşım Sistemi (driveyoyo.com) ile aslında Otto’nun geliştirilmesinde ihtiyacımız olan birçok iş geliştirme aşamasını hali hazırda yapmış bulunuyoruz. YOYO ile hergün 22,000’in üzerinde abonemiz 250 aracımızın araç kapılarını self-servis olarak kendi cep telefonlarından veya üyelik kartları ile açıp kapayabilmekte, ister 1 saat, dilerlerse 1 gün boyunca otomobillerimizi self-servis kiralayabilmekte. 3 yılı aşan bir sürede otomobiller için geliştirdiğimiz bu güvenli uzaktan takip ve kapı açma/kapama sistemini, Otto ile evlere taşımayı hedefliyoruz. Otto’da bizi en çok meşgul edecek alan, kilitleri açıp kapamaya yarayacak ideal mekanik çözümü hayata geçirebilmek. Bunu en düşük maliyetli, en verimli çalışan, ve görseli en etkileyici şekilde tasarlanmış olarak tüketiciye sunabilmek adına, 20 yılı aşkın süredir Türkiye’nin en büyük ev aletleri üreticilerine farklı ürünler tasarlayıp üreten bir firma ile ortaklık yaparak onların engin tecrübesinden yararlanmayı seçtik. Tüm bu gelişim sürecini destekleyecek ve bizi idealimizdeki ürünün son halini yaptırmaya imkan sağlayacak kapital desteği de bir diğer önemli husus. Bu sebeptendir ki bugüne kadarki prototip geliştirme sürecinde kendi birikimlerimizi ürüne yatırdık ve çok daha bir ürünü hayata geçirebilmek için Arıkovanı’nda sizlerin desteğine gereksinim duyduk. Her destek, sizler için küçük, bizler için ise hayalini kurduğumuz ürünü sizlere ulaştırabilmek için büyük bir adım.

Güncel İçerikler