Sürücü davranışlarını inceleyen IUGO, Keiretsu Forum’dan 400 bin dolar yatırım aldı

Sürücü davranışlarını inceleyen ve iyileştiren, ileri seviye sürücü destek sistemlerine yönelik otomotiv teknolojileri geliştiren iUGO Teknoloji, Keiretsu Forum Türkiye Melek Yatırımcılarından 4.5 milyon dolar şirket değerlemesi ile 400 bin dolar melek yatırım aldı.

2015 yılında kurulan iUGO Teknoloji, sürücü davranışlarının modellenmesi ve öğrenilmesi sonucunda daha güvenli ve ekonomik sürüş elde eden çözümler üretiyor. iUGO, uzun yıllar sürücüsüz otomobiller üzerine geliştirdiği yazılımlar ile özellikle Makine Öğrenmesi ve İleri Seviye Algoritmalar kullanarak, güvenli sürüş, yakıt tasarrufu, verimlilik ve çevre uyumu konularında filolara teknolojik çözümler ve proje danışmanlık hizmetleri sunuyor. Keiretsu Forum Türkiye’den melek yatırım alan iUGO, şu anda binek ve ticari araç segmentlerindeki uzmanlığı ile ülkemizin önde gelen kuruluşlarıyla stratejik işbirliklerini sürdürerek hızlı bir şekilde büyüyor.

iUGO Kurucu Ortaklarından ve aynı zamanda şirketin CEO’su Evren Özatay yatırım hakkındaki görüşlerini şu şekilde aktardı: “Günümüz akıllı araç geliştirme ekosisteminde, araç telemetrisi alanının hızla değiştiğini, bu dönüşüm neticesinde sürücülerin ve sürüş alışkanlıklarının ön plana çıktığını, araçlara kara kutu takılmasının bir sonucu olarak sigorta ve araç kiralama sektörlerinde yeni finansal modellerin ülkemizde yaygınlaşmaya başlayacağını gözlemliyoruz; bu da bize büyük fırsatlar yaratıyor. Daha güvenli araç kullanımının sağlanmasının; insan hayatına etki eden kazaların azaltılmasının, işletme maliyetlerini düşürmenin, çevresel etkinin en alt düzeye indirilmesinin ve mobil kaynakların sağladığı müşteri hizmetlerinin iyileştirilmesinin anahtarı olduğunu biliyoruz. Gelişmiş iş zekası ve veri analizi çözümlerimiz sayesinde, müşterilerimizin sahip olduğu araç filolarının sürüş güvenliğinin artmasına, yakıt tasarrufunu yakalamasına, araç kiralama bütçelerinin etkin kullanılmasına ve kazayla ilgili istenmeyen maliyetlerin azaltılmasına katkı sağlıyoruz. Akıllı araç içi teknolojimiz ve sunduğumuz gelişmiş, ancak kullanımı basit bulut platformu sayesinde müşterilerimiz, operasyonlarında eşi benzeri görülmemiş bir kazançtan yararlanabiliyorlar.

Aldığımız bu yatırım sonrasında, sürücüsüz (Autonomous) araçlar için geliştirme projelerinin çıktısı olan kanıtlanmış teknoloji ve kuvveti endüstri ortaklıklarıyla iUGO Teknoloji’yi global pazarlara açmak, yeni nesil hareketlilik (mobility) modelleri, ileri seviye sürücü destek sistemleri (ADAS) ve buna bağlı filo teknolojilerinden kaynaklanan fırsatları yakalamak için sürücü davranış teknolojilerini geliştirmeye devam edeceğiz.”

Keiretsu Forum, 3 kıtada 47 şubesi ve 2.500’ün üzerinde akredite – lisanslı melek yatırımcı üyesi ile dünyanın en büyük melek yatırımcı ağıdır. Teknoloji, tüketim malları, internet, sağlık, enerji, gayrimenkul vb. yüksek büyüme gösteren çeşitli sektörlerdeki 1000’i aşkın girişimci şirkete, $800 milyon üzerinde melek yatırım gerçekleştirilmesine aracılık etmiştir. Türkiye’de 2013 yılından itibaren aktif olarak çalışan Keiretsu Forum Türkiye; 80’den fazla melek yatırımcı üyesi ile üç buçuk yılda 19 start-up’a 22 turda 30 milyon TL’den fazla yatırımın gerçekleşmesine aracılık etmiştir. Keiretsu Forum Türkiye’nin yatırımları arasında Vispera, Zaxe, Hamsi Finger, Moka gibi güçlü Türk startupları yer almaktadır.

Güncel İçerikler