Startup Leadership Programı İstanbul’daki ilk dönem mezunlarını verdi

Bugüne kadar 12 ülke ve 26 şehirde 1000’den fazla girişimcinin toplam 450 milyon dolar destek almasına yardım etmiş Startup Leadership programı İstanbul’da geçtiğimiz Kasım ayında 8 girişimci ile ilk kez kapılarını açtı.

Program koordinatörleri Ceren Çubukçu ve Müge Çevik’ten aldığımız bilgilere göre programın amacı dijital bir girişimcilik fikri olup, bu fikri hayata geçirmek için nereden başlayacağını bilmeyen kişilere yol göstermek. Aynı zamanda da fikrini bir ürüne dönüştürmüş ama pazarda nasıl ilerleyeceğini bilmeyen girişimcilere de destek olup girişimlerini bir adım öteye taşımak. Bu bağlamda girişimcilere yoğun bir eğitim programı uygulayan Startup Leadership Programı toplamda 3 ay sürdü.

12 hafta boyunca haftada 1 gün programa katılan girişimcilere yalın girişimcilik, bilişim hukuku, iş modeli kanvası, etkili sunum teknikleri, satış ve pazarlama gibi konularda konunun uzmanları tarafından eğitimler verildi. Her hafta başka bir uzmanı programında ağırlayan Startup Leadership İstanbul programı 17 Şubat Cuma akşamı Şişli Kworks’te yaptığı mezuniyet töreniyle 2016-2017 dönemi programını başarıyla tamamladı. 8 girişimcinin 6’sı programdan mezun olmaya hak kazandı. Programdan mezun olan girişimcilerin bir kısmı şirketlerini kurup ürünlerini satmaya başladılar. Geri kalanı ise ilk prototiplerini tamamladı. Programdan mezun olan girişimciler ve girişimleri aşağıdaki gibidir:

Biz de bu girişimcileri azimlerinden ötürü tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Güncel İçerikler