Drone taksiler, 2017 yaz ile Dubai’de çalışmaya başlıyor

Dubai’de gerçekleştirilen World Government Summit konferansında Drone taksiler ile İnsan taşımacılığına Temmuz 2017’de başlanması bekleniyor.

Çin yapımı EHang 184 modeli Drone taksi, konferans süresince katılımcılara gösterildi ve yoğun ilgi gördü. Bu aracın 100 kg’a kadarlık bir taşıma kapasitesi var.

Konferansta konuşan Mattar al-Tayer, EHang 184’ü şu aşamada test ettiklerini dile getirdi. Drone’un bataryası dolu olduğunda 50 km yol gidebiliyor. Drone taksi, saatte 160 km hıza ulaşabiliyor. Bu araç EHang 184 komuta merkezinden kontrol edilecek ve ilk etapta bataryasının ömrünü de göz önünde bulundurduğumuza 50 km’ye kadar olan bir alan içerisinde kullanılacak.

Bizim bu noktadaki yorumumuz şu; Eğer hızlı şarj noktaları kurulursa veya bataryası kolay değiştirebilir noktalar oluşturulursa, 50 km’lik mesafesi 100-150 km’ye kadar da çıkarılabilir. Teknik olarak motorun ısınması, güvenlik tedbirlerini tam olarak nedir bilemiyoruz ancak düşünülebilir.

Drone taksi uygulaması başarılı olursa özellikle yoğun trafik olan şehir içi ulaşımda geleceğin önemli projeleri arasında olacak gibi duruyor. İsrail merkezli Urban Aeronautics firması, geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada askeri kullanım için tasarlanan ulaşım drone’larının da 2020 itibariyle kullanılmaya başlanacağını dile getirdi.

Güncel İçerikler