Mumbara, 10 farklı şehirde hayata geçiyor

2016 yılı Nisan ayında Pamukkale Üniversitesi öğrencilerine yönelik Denizli’de hayata geçirilen Mumbara girişimi gelecek yıl 10 farklı şehirde faaliyette olma hedefiyle büyümeye devam ediyor. Üniversite öğrencilerine odaklanan girişim, öğrencilerin günlük rutin harcamalarından finansal kazanımlar elde etmelerini amaçlıyor.

Mumbara, üniversite öğrencilerinin Mumbara üyesi farklı markalardan yaptıkları alışverişlerden, zaman kısıtlaması olmaksızın alışveriş tutarının %10’uyla %25’i arasında puan kazanabilmelerini ve kazandıkları puanları farklı herhangi bir alışverişlerinde para yerine harcayabilmelerini sağlayan, ayrıca yerel ve ulusal bir çok markadan çeşitli fırsat ve kampanyaları üyelerine sunan bir mobil uygulamadır.

Bu zamana kadar üyelerinin anlaşmalı markalardan yaptıkları alışverişlerden puan kazanmaları temelinde şekillenen Mumbara, üyelerine çeşitli harici fırsatlar sunmuş olsa da hedefleri ve vizyonu çerçevesinde Finansal Hizmetlere yöneliyor. Mevcut puan sistemi kapsamında Sosyal Girişim statüsünde önemli bir boşluğu doldurarak öğrencilere ve çözüm ortağı yerel işletmelere fayda sağlayabilme misyonuyla hareket ediyor.

Beta aşamasında sisteme dahil olan 2000’e yakın üniversite öğrencisi ile tüm süreçleri irdeleyen Mumbara ekibi şu sıralarda altyapının geliştirilmesi ve ekibin güçlendirilmesi üzerine çalışıyor. Gelecek dönemde faaliyet gösterilecek şehirler ise şöyle: Denizli, Ankara, Eskişehir, Konya, Antalya, Aydın, Muğla, Isparta, Burdur, Uşak.

Bu şehirlerden herhangi birinde okuyan veya yeni mezun genç girişimciler talep ettikleri halde Mumbara Ekibi’ne dahil olabilirler. Bu konuda talep eden okurlarımız [email protected] adresine mail gönderebilirler.

Mumbara, 2016 yılı Ankara Girişimcilik Zirvesi’ne şehir dışından katılarak finale kalmış olan tek Startup idi. TİM-TEB Girişim Evi bünyesinde de çalışmalarını sürdürüyor.

Güncel İçerikler