500 İstanbul, mağdur yolcuyu havayolu şirketine karşı koruyan ClaimCompass’a yatırım yaptı

Yolcu ile havayolu şirketi arasında hukuki süreç yürüten ClaimCompass500 Istanbul‘dan yatırım aldı. 500 Startups ana fonu ve 500 Istanbul’un beraber yaptıkları yatırımın miktarı henüz açıklanmadı. Ancak 500 Startups, girişimlere ortalama 100 bin dolar yatırım yapmaktadır.

ClaimCompass; Rötarlı kalkan, iptal edilen ya da uçakta yer kalmaması sebebiyle bir sonraki sefere yönlendirildiğiniz uçuşlar için sizin adınıza havayolu şirketleri ile hukuki bir süreç yürütüyor. Bu süreç başarılı sonuçlanıp tazminat almaya hak kazanırsanız kendi payı olan %25’i de alarak yolcunun bu sorundan bir nebze de olsa kazançlı çıkmasını sağlıyor.

ClaimCompass son 3 ayda 5 kat büyümüş

500 Startups ile Amerika’ya giden girişim henüz program bitmeden 3 ayda 5 kat büyümeyi başarmış.

Bu platformun sonucunda elde edilen tazminat yolculuk mesafesi ve ülkeye göre değişkenlik gösteriyor. Ortalama ise 400 euro civarında olduğu söyleniyor. Eğer ki hukuki süreç olumsuz sonuçlanırsa, ClaimCompass’a ödeme yapmıyorsunuz. ClaimCampass’in Türkçe bir arayüzü de var ve Türkiye için iç hat uçuşlarında da hizmet veriyor.

ClaimCompass, Doğu Avrupa ülkelerini hedefleyerek kuruldu. Bu yatırım turuna 500 İstanbul fonuyla beraber, 500 Startups Ana fonu da katılmış. Şubat ayında Amerika’da gerçekleştirilecek olan 500 Startups’ın gerçekleştirdiği Batch 19 Demo Day‘de sahne alacak girişimler arasındaymış.

2015 yılında Doğu Avrupa ülkelerini hedefleyerek kurulan girişim, 500 Startups’ın B19 dönemine katılmak üzere kısa süre önce ABD’ye gitmiş ve hatta bu Şubat ayındaki demo day‘de sahne alacakmış.

Güncel İçerikler