Arvato, Hindistan merkezli Ramyam’ı satın aldı

Alman şirketler grubu Bertelsmann’a bağlı Arvato, 11 Ocak’ta duyurulan satın alma anlaşmasıyla data analitiği çözümlerini güçlendirdi. Amerikan araştırma şirketi Forrester’in 2015’te Hindistan’daki gelişmekte olan ilk 10 işletme teknolojisi şirketi arasında saydığı, yenilikçi BT analiz şirketi Ramyam, Arvato CRM Solutions şirketinin yüzde yüz iştiraki olacak. Arvato CEO’su Fernando Carro: “Ramyam’la iş birliğimiz Arvato’ya müşterilerine daha gelişmiş çözümler sunabilme olanağı sağlayacak” dedi.

Uluslararası medya, hizmet ve eğitim grubu Bertelsmann, Hindistanlı BT ve analiz şirketi Ramyam’ı satın aldı. Bertelsmann’a bağlı olan ve dünya çapında büyük müşteriler için yüz milyonlarca müşteri etkileşimini yürüten Arvato, Ramyam’ın ürünlerini ve BT geliştirme yeteneklerini kullanarak yeni ve yenilikçi müşteri ilişkileri yönetimi çözümleri sunacak. Taraflar anlaşmanın finansal detaylarını kamuoyuna açıklamamak konusunda anlaştı.

Arvato CEO’su Fernando Carro şunları ifade etti: “Ramyam’ın Arvato ailesine katılmasından çok memnunum. Bu firmanın gelişmiş analiz alanındaki benzersiz uzmanlığı dünya genelindeki çok sayıda müşterimize yeni ve daha değerli müşteri deneyimi çözümleri sunmamızı sağlayacak ve bize gerçek bir rekabet üstünlüğü yaratacak.”

Bertelsmann Başkan Yardımcısı Shobhna Mohn şunları ifade etti: “Hindistan bizim stratejik büyüme bölgelerimizden bir tanesi. Bu nedenle geçtiğimiz birkaç yıldır bu ülkede artarak süren yatırımlarımız oldu. Ramyam’ın satın alınması ile bu ülkede yer alan ve küresel çözüm öneren en büyük bölümlerimizden birini daha da güçlendirmiş oluyoruz. Ramyam’ın teknik uzmanlığı Hindistan’ın içindeki ve dışındaki mevcudiyeti ile Arvato’ya çok sayıdaki uluslararası müşterisine sunduğu hizmetlerini geliştirme fırsatını verecektir.”

Bertelsmann geçtiğimiz yıllarda Hindistan’da aralarında lider online mobilya satış şirketi Pepperfry, lider müzik yayın servisi Saavn ve yüksek öğrenim hizmet sağlayıcısı iNurture’ın da olduğu şirketlere önemli yatırımlar yaptı ve böylece bu ülkede dijital ve eğitim iş modelleri oluşturmak için stratejik seçenekler yarattı.

Güncel İçerikler