Sağlıklı Yaşam Koçu uygulaması Longi, 3.5 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Fatih Mustafa Çelebi, Berk Yılmaz ve Ali Murat Ceylan tarafından kurulan Sağlıklı Yaşam Koçu uygulaması Longi, StartersHub ve melek yatırımcılar Ebru Dorman, Tülin Karabük ve Alper Akcan’dan 3,5 Milyon TL değerleme ile tohum yatırım aldı.

Türkiye’de hızla üye kazanmaya devam eden Longi, uluslararası pazarda ciddi bir aktör olma hedefi doğrultusunda yeni yatırım görüşmelerine devam ediyor. 2015 yılından bu yana; dünya nüfusundaki değişim trendleri, ortalama yaşam süresindeki artış ve uzun yaşayan insanların sağlıklı kalma sırları üzerinde yapılan bilimsel araştırmaları inceleyen ekip, Longi ‘Sağlıklı Yaşam Koçu’ uygulamasının iOS ve Android versiyonlarını Türkçe ve İngilizce olarak piyasaya sürdü.

Daha hazırlık aşamasında bir çok uluslararası marka ve organizasyonun dikkatini çeken Longi, Stanford Üniversitesi Uzun Yaşam Enstitüsü’nün her sene düzenlediği ve uzun yaşam alanında çalışan start-upların katıldığı iş modeli tasarım yarışmasında dünya ikincisi  ve yine Amerika’da Berkeley Üniversitesi’nin Global Sosyal Girişimcilik Yarışması’nda bölgesel yarı finalist oldu.

Bir Ayda 10,000 İndirme

Longi mobil uygulama mağazalarında yerini aldığı geçtiğimiz bir aylık kısa sürede 10,000 üyeye ulaştı.

Geleceğin teknolojisi olarak nitelendirilen sanal asistan teknolojisinin dijital sağlık alanında Türkiye’deki ilk örneği olan Longi, kullanıcıları ile diledikleri zaman bir chatbot vasıtasıyla konuşarak onlara hayat tarzlarına uygun beslenme ipuçları, fiziksel aktivite programları ve zihin egzersizleri öneriyor. Tüm yaş gruplarına özel bireysel ve bütüncül sağlık çözümleri sunan Longi, gün içerisinde sorduğu sorulara aldığı geri bildirimler ve topladığı sağlık verileri bazında önerilerini geliştiriyor.

Uzayan insan ömrünü daha keyifli hale getirmeyi amaçlayan Longi, kullanıcılarına sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak için adeta bir mobil yardımcı rolünü üstleniyor. Sanal asistan teknolojisiyle interaktif ve akıllı bir platform olarak öne çıkan Longi, doktorlardan oluşan danışma kurulunun tavsiyelerini kullanıcılarının hizmetine sunuyor.

Longi Kurucu Ortağı ve Teknoloji Direktörü Ali Murat Ceylan “Hali hazırda Apple Health ve Google Fit entegrasyonu ile kullanıcılarımızın sağlık verilerini çift yönlü senkronizasyon ile uygulamaya çekiyoruz. Gerek kullanıcı verileri ve geri bildirimleri üzerinden öğrenimlerimiz, gerekse uzmanlarla yaptığımız birebir çalışmalar neticesinde önümüzdeki günlerde Longi çok daha gelişmiş bir sürümüyle kullanıcılarımızın karşısına çıkacak. Ayrıca 2017’nin ilk aylarında devreye almak üzere planladığımız bir çok giyilebilir teknolojiyle entegrasyon üzerinde de çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

Güncel İçerikler