Girişimciler için her gün tüketilmesi gereken meyve: Elma

Elma: Kırmızı ve yeşil renklerde çok besleyici bir meyve olan elmada A, C, E ve B grubu vitaminlerin yanı sıra kalsiyum, potasyum, magnezyum, fosfor ve sodyum gibi mineraller ve çeşitli organik asitler bulunur.

Beyin gücünü artırır: Elma, sinir hücreleri arasındaki bağlantıyı sağlayan asetilkolin artışını sağlar, böylece alzhemir gelişimini azaltarak hafızayı destekler. Beyin gücünü artırmasıyla birlikte de karar verme noktalarında daha etkili ve doğru kararlar alabilirsiniz. Doğru karar vermek sadece hayatın boyunca aldığın eğitimler ve yaşadığın tecrübeyle değil, sağlıklı olmakla da doğrudan bağlantılıdır.

Galler’de 2500 kişi üzerinde 5 yıl süren bir araştırma yapılmış. Daha önce yapılan bazı araştırmalara uyumlu olarak haftalık tüketilen elma sayısının nefes fonksiyonuna pozitif etkileri olduğu görülmüş.

Tüketilen ortalama elma miktarı arttıkça sigara kullananlar da bile nefes alma kapasitesinde artış saptanmıştır. Bu etki elmadaki antioksidanlardan kaynaklanmaktadır.

Griple savaşır: Elma, içeriğindeki C ve E gibi anti-oksidan vitaminlerle bağışıklılık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini artırır. Bu durumda da işinize odaklanırken kendinizi halsiz hissetmezsiniz, her soğuk havada hava değişiminden kaynaklanan bir rahatsızlık yaşamazsınız. Siz de projenizde en emek vereceğiniz zamanlarda sağlıklı olursunuz.

“Elma, uykuyu açar”

Ben büyüklerimden Elma yeme konusunda hep şunu duydum; “Elma’yı ısırarak yiyeceksin”. Elmayı kabukları ile yemek hem daha besleyici hem de sindirim sistemi açısından daha yararlıdır.

– Sağlıklı, dinç, analitik karar verebilen bir hayat sürdürmek istiyorsanız, her gün bir elma yemelisiniz.

Elma ayrıca; beyin hastalıkları konusunda koruyucudur, cilde iyi gelir, Elma’nın faydalarından ilginç bir tanesi de içerdiği potasyum (100 g’da 120-200 mg) zenginliği ve az sodyumdan (100 g’da 10 mg’dan az) ötürü dinlendirici olmasıdır.

Günde 1 tane elma yiyin ve gerisini ona bırakın. Kısa zamanda hayatınızdaki farklılıkları hissedeceksiniz.

Güncel İçerikler