Startupbootcamp Istanbul’u tamamlayan Sixa, Tandem Capital’den 3,5 milyon dolar yatırım aldı

Bulut tabanlı süper bilgisayar kiralama hizmeti sunan Sixa, Tandem Capital’den 3,5 milyon dolar yatırım aldı. Sixa, Startupbootcamp İstanbul’dan 2015 yılında mezun oldu ve ana çatı olan StartersHub’dan da yatırım almıştı. Ayrıca Y Combinator’a da seçilip buradan da mezun oldu.

Sixa’nın hedefinde tasarımcılar, yazılımcılar ve oyuncular var. Yüksek işlemci ve bellek gerektiren kullanımlarda düşük bir ücretle yüksek bir performans sağlıyor. Ücretlendirmesini saatlik olarak yapıyor. 

Öncelikle şunu belirtelim; girişim Startupbootcamp İstanbul’a katılmış olsa da Ukraynalı bir girişimdir. Kurucuları Mykola Minchenko (CEO) ve Ievgen Nechaiev (CTO)’dir. Özellikle geliştiriciler Sixa’ya sınırlı hizmet sunduğu zamanlarda bile yoğun bir ilgi göstermiş. Bu durum Tandem Capital’in gözünden kaçmamış. Bu girişimin henüz para kazanmadığı zamanlarda bu kadar ilgi ile kullanılması, yatırım almasında büyük etki oluşturmuş.

Sixa’yı saatlik 0,49 dolardan veya aylık 49 dolardan başlayan ücretler ile kullanmaya başlıyorsunuz. Ücretsiz deneme imkanı da var. Sixa‘yı bu bağlantıdan inceleyebilirsiniz.

Güncel İçerikler