BiP Hackathon’a katılarak kendini göster, birinciye 30.000 TL ödül

BiP Hackathon’a katılarak kendini göster, Turkcell ve StartersHub imkanlarından yararlanma fırsatı yakala. Türkiye’deki girişim ve geliştirici ekosisteminin gelişimine katkı sağlamak üzere başarı potansiyeli olan katılımcılara StartersHub desteği ile birlikte şirketleşme süreçlerini deneyimleyebilecekleri, Türkiye’nin yetenekli yazılımcılarının ve girişimcilerinin BiP uygulaması ile ilgili fikirlerini hayata geçirebilecekleri, BiP’e değer katacakları bir kod geliştirme etkinliğidir.

BiP Hackathon’a 19 Ekim17 Kasım tarihleri arasında hackathon.bip.ai sitesinden başvuru formunu doldurarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Mentorlar

Ömer Erkmen
Ömer Erkmen
Barış Çağrı Genç
Barış Çağrı Genç
Ali Servet Eyüboğlu
Ali Servet Eyüboğlu
Samir Deliormanlı
Samir Deliormanlı
Orhan Bayram
Orhan Bayram
Dicle Türker Yücelen
Dicle Türker Yücelen

bip-hackathon-odul

 

  • Ön seçim ve elemeler nasıl yapılacaktır?

    Katılımcıların geliştirme tecrübeleri, varsa mevcut uygulamaları, daha önce yer aldığı projeleri, stajları ve hayata geçirmek istedikleri projeleri göz önünde bulundurularak Turkcell ve StartersHub ekiplerinden oluşan jüri tarafından yapılacak ön eleme gerçekleştirilecektir. Ön elemeden geçen katılımcılarla irtibata geçilecek ve katılımcı listesi netleştirilerek bip.ai üzerinden duyurulacaktır.

  • Geliştirmek istediğim uygulamayı yazmam şart mı?

    Katılımcıların geliştirmek istedikleri uygulama ile ilgili ön bilgileri iletmesi beklenmektedir.

  • Kişisel başvuru mu yapmam gerekiyor, yoksa takım olarak mı başvurmalıyım?

    Hackathon’a hem bireysel hem de takım başvuruları alınmaktadır. Fikir aşamasından ürün aşamasına kadar olan tüm aşamalardan geçilmesi hedeflendiği için takım olarak başvuru yapılması ve Hackathon’un takım oyunuyla tamamlanması önerilir.

  • Birden fazla fikirle başvurabilir miyim?

    Katılımcılar birden fazla fikirle de başvurabilirler. Süreç sonunda tüm katılımcılar bir projeyi jüriye sunacakları için süreç içerisinde bir fikir üzerinde yoğunlaşmak gerekmektedir.

  • Markette yüklü uygulamamla hackathona başvurabilir miyim?

    Mevcutta yayınlanmış, hayata geçmiş projeler ile başvurular kabul edilmeyecektir.

  • BiP Hackathon’a herkes başvurabilir mi?

    Hackathon’a herkes başvurabilir ancak belirli bir kontenjanımız olduğu için her başvuru kabul edilemeyecek, eleme sürecinden başarıyla geçen başvurular Hackathon’a davet edilecektir.

  • Katılımda yaş sınırı var mı?

    Hackathon’a katılımda herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır, fakat 18 yaşından küçükler için yasal vasi izni gerekebilir.

  • Hackathon İstanbul dışından katılabilir miyim?

    Türkiye’nin her yerinden başvurular alınmaktadır. Değerlendirme sonucu ön elemeyi geçen ekiplerin öncelikle Hackathon’da olmaları ve başarılı olmaları durumunda ise sonraki süreçte İstanbul’da olmaları gerekmektedir.

  • BiP Hackathon nasıl başlıyor?

    BiP Hackathon, 25-27 Kasım 2016 tarihleri arasında StartersHub’da gerçekleştirilecek. Başarı potansiyeli olan ekipler, hackathon sonrasında 4 hafta boyunca StartersHub ekibi ve mentorların da aktif şekilde destek vereceği bir ön hızlandırma sürecine kabul edilecekler.

  • Hackathonda bizi neler bekliyor?

    25 Kasım Cuma günü 20.00’da tüm ekipler İstanbul Levent’te bulunan StartersHub’da buluşacaklardır. 20.00-23.00 saatleri arasında BiP ekibi geliştirilecek projeler için önemli noktaları ekiplerle paylaşacaklardır. Sonrasında ekipler kod geliştirmeye başlayacaklardır. Hackathon etkinlğinde ekiplerden projelerine yönelik ilk çalışmaları yapmaları beklenmektedir. 27 Kasım Pazar günü 12.00’a kadar sürecek olan hackathon etkinliği boyunca danışmanlarımız, StartersHub ekibi ve sektörden değerli isimler ekiplerle buluşarak çalışmalar hakkında bilgi alacaklardır. Hackathon sonunda geliştirilen projeler jüriye sunulacak ve en iyi projeler seçilecektir.

  • Hackathon sürecinde ekiplerden ne bekleniyor?

    Ekiplerden projelerinin ilk prototiplerini geliştirmeleri ve jüriye sunmaları bekleniyor.

  • Kod Geliştirme Etkinliğinde yanımda ne getirmeliyim?

    Kod geliştirme için gerekli cihazları yanınızda getirmeniz yeterli olacaktır.

  • Danışmanlar kim olacak?

    Turkcell, StartersHub ve sektörden önemli isimler danışman olarak yer alacaktır.

  • Hackathon sonunda başarı potansiyeli olan projeleri ne bekliyor?

    BiP Hackathon’da dereceye giren ekipler, üzerinde çalıştıkları projeyi tamamlayabilmesi için StartersHub ofisini 4 haftalığına ücretsiz kullanabilecekler. Ayrıca bu süreçte Turkcell ve yatırım fonu StartersHub’ın mentörleri ile birebir tanışma ve destek alma imkanı bulacaklar.

  • Başvuru sonuçları nerede ve ne zaman açıklanacak?

    www.bip.ai üzerinden 22 Kasım 2016 tarihinde açıklanacaktır.

Güncel İçerikler