Kolay İK, KWORKS ve 500 Startups’tan yatırım aldı

Türkiye’nin ilk bulut tabanlı insan kaynakları ve personel yönetim sistemi Kolay İK, yeni katılan 2 yatırımcısı ile yatırım turunu tamamladı. Dünyanın önde gelen yatırım fonlarından 500 Startups’un Türkiye ayağı 500 Istanbul ve verdiği desteklerle girişimlerin hızla büyümesini sağlayan Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi KWORKS, Kolay İK’nın yatırımcıları arasına katıldı. Kolay İK’nın 2016 yılındaki 2. turda aldığı toplam yatırım 452.000 dolara ulaştı. Kolay İK, 2015’te çıktığı ilk yatırım turunda da toplam 200.000 TL yatırımcı desteği sağlamıştı.

Son dönemde aldıkları yatırımlarla ivme kazandıklarını belirten Kolay İK Kurucu Ortağı Çağlar Yalı, “Kuluçka ve hızlandırma sürecinde de bizi desteklemiş KWORKS’ün, şimdi de yatırımcı kimliğiyle yanımızda yer almasından dolayı çok mutluyuz. 500 Istanbul gibi uluslararası bir fonun desteği ise bizim için ayrı bir öneme sahip. Destekledikleri girişimleri globalde büyütmeleriyle bilinen 500 Startup’ın, Kolay İK’yı Türkiye’nin dışına taşıma hedefimizin önünü açacağını umuyoruz” dedi.

Kolay İK’nın stratejisini belirlerken, 3.2 milyon KOBİ’nin büyüyen Türkiye ekonomisinin en önemli yapı taşı olduğunu göz önünde bulundurduklarını ekleyen Yalı, sözlerine şöyle devam etti: “Kolay, akıllı, ekonomik, erişilebilir, güvenilir ve ulaşılabilir bir çözüm yaratmak üzere yola çıktık. Hedefimiz dijitalleşen KOBİ’lerin işini kolaylaştırmak.”

Kolay İK’nın yatırımcıları arasında GBA’dan (Galata Business Angels) Melih Ödemiş (Yemeksepeti Kurucusu), Fırat İşbecer (Pozitron Kurucusu), Varol Civil (TEB Yönetim Kurulu Üyesi), Cem Topçuoğlu (TBWA İstanbul CEO’su) ve Ahmet Faralyalı (Mediterra Yatırım Yönetici Ortağı); Rolf Schrömgens (Trivago Kurucusu); YT Venture Partners; EGİAD Melekleri oluşumundan Aydın Buğra İlter (ITA Legal & Advisory Ortağı), Ali Barçın (barcin.com Genel Müdürü) ve Williamsburg Capital LLC gibi isimlerler yer alıyor. TEB Girişim Evi ve Türk Telekom’un Girişim Hızlandırma Programı PİLOT da Kolay İK’nın çalışmalarını destekliyor.

Güncel İçerikler