Startup Weekend BİLGİ yarışmasının kazananları belli oldu

Bilgi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve Mentors Network Turkey işbirliği ile düzenlenen Startup Weekend BİLGİ, 48 saatlik yoğun bir maratonun sonunda başarıyla tamamlandı. 21 Ekim Cuma günü 17:00’de başlayan bu süreç elemeler sonucunda finale kalan 10 grubun 23 Ekim Pazar günü 14:00’e kadar yoğun tempoda aralıksız çalışmasıyla sona erdi. İlginç olan ise yarışmanın iki tane ikincisi vardı.

Doğan Taşkent, Tolga Tatari, Serdar Urçar, Murat Peksavaş ve Simla Özbay‘ın jüri üyesi olduğu yarışmada, sunum yapan girişimcilerden; birinci “Work is now” ikinciler “Yemek Hazır ve Local Banana, üçüncü ise 3bpazar oldu.

Work is now: HoReCa sektöründeki işveren ile iş arayanı bir araya getiren pazar yeri.

Yemek Hazır: Öğrencilerin ev yemeği yiyebileceği bir sistem.

Local Banana: Turistlerin gittiği ülkedeki yemekleri oradaki halkın evlerinde yiyebileceği bir sistem. Airbnb’nin yemek versiyonu diyebiliriz.

3bpazar: (güncellenecek)

Mentors Network Turkey kurucusu Mehmet Onarcan;

“Cuma günü başlayıp bu gece son bulan ve sadece bir haftasonu içinde gençlere girişimcilik yolunda çok önemli bir adım artırmayı amaçlayan Startup Weekend programında 64 saatte sadece 4 saat uyudum. Benle beraber olan Mentors Network Turkey’den diğer 10 mentor arkadaşımın da durumu pek farklı değildi.

İnsanın bu kadar az uyuyup bu kadar enerji dolu ve motive olması ancak gözleri heyecan dolu, öğrenmeye ve gelişime aç, enerjisi bu kadar yüksek, her biri gelecek vaad eden gençler ve onları zor yolculuklarında desteklemek, engelleri aşmalarına yardımcı olmak isteyen, kendini adamış mentor grubu ile bir arada olarak mümkün olabilirdi herhalde. Çok güzel bir haftasonuydu.

Fark yaratabildiysek ne mutlu bizlere…”

Evet Mehmet bey bir fark yarattınız. Sizin gibi mentorların olduğu bu ülkede uzun vadede geleceğe umutla bakıyoruz. Türkiye’den başarılı girişimcilerin çıkması için neler yaptığınızı yakından gördük. Biz de size teşekkür ederiz.

Güncel İçerikler