Hangi fotoğrafınızın çok beğeni alacağını öngören Insprea, beta yayınına başladı

Insprea, instagram üzerinde hangi fotoğrafınızın daha fazla beğenileceğini önceden tahmin eden ve içerisinde yapay zeka kullanan bir sosyal medya uygulaması beta yaynına başladı.

Şubat 2016’da hayata geçen Insprea, Tarık Demir ve Orkan Yılmaz tarafından İTÜ Çekirdek’te hayata geçirildi. Siz uygulama içerisine çektiğiniz iki adet fotoğrafı yüklüyorsunuz. Uygulama size hangi fotoğrafınızın daha çok beğeni alacağını tahmin ederek bunu paylaşabilirsiniz diyor.

landing_mockupBurada fotoğraflarınızı ölçümlerken machine learning diye ingilizce tabir edilen ama henüz Türkçe’de %100 karşılığı olmayan “makinelerin öğrenmesi” diye adlandırılan bir teknoloji kullanılıyor. Burada fotoğrafa arka tarafta bir İnsan değil, kullanılan ileri düzey yazılım karar veriyor.

Şu anda odağına Instagram’a alan Insprea gelecekte tüm görsel seçimlerinde akıllı çözümler sunmayı ya da tüm görsel seçimlerinde karar mekanizması olmayı hedefliyor.

Ürün şu an beta yayınına başladı. Ekip kendini geliştirmeye devam ediyor. Bu bağlantıdan web sitesini ziyaret edip, hemen kendi instagramınız için beta sürümünde kullanmaya başlayabilirsiniz. https://www.insprea.com

Güncel İçerikler