Startup Leadership Program, İstanbul’da girişimci yetiştirecek

2006 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin Boston eyaletinde faaliyete geçiren girişimci eğitim programı Startup Leadership Program (SLP), artık İstanbul’da da girişimci yetiştirmek için harekete geçti. SLP, şu anda 12 ülkede olmak üzere toplamda 28 şehirde faaliyetlerini sürdürüyor. Program 15-25 arasındaki gençlere odaklanmış durumda.

Hisse alınmıyor ancak Giriş Ücreti var

Ülkemizde bazı girişim hızlandırma programları girişimciden hisse talep etmektedir. Ancak bu programda hisse talebi yok. Sadece programın ülkedeki faaliyetlerini devam ettirebilmesi için 850 TL’lik bir giriş ücreti mevcut.

Başvurular 23 Ekim‘de sona eriyor

Startup Leadership Program toplamda 12 hafta sürmektedir. Bu süre sonunda girişimciler program sonunda sunum da yapıyor. Böylelikle nasıl bir gelişim sergilediklerini, program yöneticileri ve mentorları değerlendiriyor. Bu programa katılanlar yine SLP kapsamında diğer ülkelerde gerçekleştirilen sunumlara da katılma şansı veriliyor. Böylelikle yurtdışı hedefleyen girişimciler için güzel bir tecrübe oluyor. SLP İstanbul programı başvuruları 23 ekim’de sona eriyor.

muge-cevikProgram Koordinatörü Müge Çevik; “en az 5 kadın girişimciyi programa dahil etmek istiyoruz. Şimdiye kadar tüm şehirlerde Startup Leadership Program’a katılan kadın girişimcilerin sayısı şimdiden 550’yi geçmiş durumda. Bu yüzden bir de İstanbul programına kadın girişimcilerin başvurularını bekliyoruz.”

Program başvuru linki: https://www.f6s.com/slpistanbul201617/apply

Güncel İçerikler