Tarihi Burhan Felek Köşkü, Startup Stars Night ile Girişimcilere Kapılarını Açıyor!

2023 Yeni Türkiye Belediyeciliğinde Girişimcilik Vizyonu’ kapsamında 200 yıllık tarihi bir köşkü genç girişimcilere ortak çalışma alanı olarak kazandıran Üsküdar Belediyesi, Startup Stars Night etkinliği ile 22 Eylül Perşembe günü Fikir Sanat Merkezi’nin kapılarını açıyor.

Günümüzde “Burhan Felek Köşkü” olarak adlandırılan köşk, 1800’lü yıllarda Osmanlı İmparatorluğu Nazırlarının kullanması için inşa edildi. Yaklaşık 200 yıllık maziye sahip olan köşke ismini veren Burhan Felek ise, çocuk yaşta geldiği köşkte 1949 yılında kadar yaşadı.
Burhan Felek Köşkü, Üsküdar Belediyesi tarafından restore edilerek şu anki halini aldı. Köşk, restorasyondan sonra “Üsküdar Fikir Sanat Merkezi” olarak girişimcilerin ücretsiz ofis olarak kullanabileceği ortak kullanım alanına dönüştürülüyor.

uskudar-fikir-sanat-merkezi-2Ortak çalışma alanları, toplantı salonları, etkinlik salonu, görüşme odası, atölyesi, dinlenme alanları ve bahçesiyle birlikte toplamda 4 bin 214 metrekare kampüs alanına sahip olan Üsküdar Fikir Sanat Merkezi, toplu taşıma araçlarına yürüme mesafesinde yer alıyor. Girişimcilerin kullanımına hazır durumda olan süper hızlı internet ile birlikte çay ve kahve ikramı da veriliyor. Ve tüm bunlar için girişimcilerden hiçbir ücret alınmıyor.

22 Eylül 2016’da düzenlenecek olan Startup Stars Night lansmanına Türkiye’nin yenilikçiliğe dayalı ekonomik performansının geliştirilmesi ve Türk Girişim Ekosistemi’ne katkı veren girişim dünyasının önemli isimlerinin katılması bekleniyor.

Girişimcilik vizyonunu Yeni Türkiye Belediyeciliğine dahil eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından, Fikir Sanat Merkezi’nin tanıtımı yapılarak başlanacak olan gecede; Radore, Mentornity ve Yıldız Teknik Üniversitesi Tekno Park ile Fikir Sanat Merkezi arasında ortaklık anlaşmaları imzalanacak.

Gecenin sonunda ise, kokteyl ve networking için ayrılan zamanda Türk Girişim Ekosistemi’nde kilit rol üstlenen melek yatırımcılar, mentorlar ve girişimciler de bir araya gelecek. Bazı şirketlerin üst düzey yöneticileri de gecede olacak.

Geceye katılmak için bu bağlantıdan katılım başvurusu yapmalısınız.

Güncel İçerikler