Sosyal Girişimcilik Yarışması: SEN BUL Diyabet Kolaylaşsın! Son Başvuru 3 Eylül!

47

Bir sosyal sorumluluk (girişimcilik) projesi olan “Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın” yarışması üniversite öğrencilerine yöneliktir.  Öğrencilerden gelecek fikirlerle diyabetlilerin hayatlarını kolaylaştırmaya ve diyabet hastalığı hakkında farkındalık yaratma amaçlanmaktadır. Bu sene 3.sü gerçekleşen Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın proje yarışma başvurusu başlamıştır.

3 kategoride değerlendirilecek projeler, yarışma sonunda, kategori başı, üç 1.ye 10.000TL büyük ödül ile birlikte Sanofi Aventis şirketinde staj fırsatı sunuluyor.

Neden Bu Yarışma?

Çağımızın en yaygın hastalıklarından olan diyabet, ömür boyu devam eden kronik bir hastalık. Diyabetle yaşamı kolaylaştıracak fikirler ise hastaların hayatında büyük önem taşıyor.

Senden Ne Bekliyoruz?

Senden sahip olduğun bilgi ve yeteneklerini kullanarak diyabetli hastaların hayatını kolaylaştıracak fikirler üretmeni bekliyoruz.

Nasıl Katılabilirsin?

Tek yapman gereken başvuru butonunu tıkladığında karşına çıkacak formu eksiksiz şekilde doldurmak ve geliştireceğin fikrini ya da icadını bize yollamak.

Hemen Başvur

Diyabet nedir?

Şeker hastalığı olarak bilinen diyabet (Diabetes Mellitus), insan vücudundaki şekeri düzenleyen ana hormon olan insülinin salgılanamaması veya salgılanan insülinin etkili bir şekilde kullanılamaması sonucu oluşan ve ömür boyu devam eden kronik bir hastalıktır.

Nasıl gelişir?

Sağlıklı bireylerde, tüketilen gıdalar barsaklarda parçalanarak vücuda enerji sağlamak üzere glukoza dönüştürülür. Barsaklarda parçalanan glukoz kana geçerek, kandaki şeker seviyesini yükseltir. Ancak glukozun hücreler tarafından kullanılabilmesi için “insülin”e ihtiyaç vardır. İnsülin ise midenin arka tarafında yer alan pankreas adlı salgı bezinden salgılanır.

Sağlıklı bireylerde, salgılanan insülin kandaki şeker seviyesini dengeleyerek glukozun hücreler tarafından kullanılmasına yardımcı olur. Diyabetli hastalarda ise insülin yokluğu veya insülin cevapsızlığı nedeniyle glukozun bir kısmı kanda birikirken, bir kısmı idrarla dışarı atılır. Glukozu sağlıklı kullanamayan hastaların kan şekeri düzeyleri hipoglisemi (düşük kan şekeri) ve hiperglisemi (yüksek kan şekeri) seviyelerinde, normalin dışında seyreder.