Yeni Nesil Kaptanlar İTÜ Çekirdek Girişimi IUGO Teknolojisiyle Yetişecek

IUGO, altyapıdan (yol, çevre, vs…) ve araçtan (OBD üzerinden gerçek zamanlı araç bilgileri) gelen verilerin bulut’a aktarılması ile sürücü davranışlarının incelenmesi; tüm bu verilerin kullanılmasıyla sürücü alışkanlıklarının ve gidilecek rotanın öğrenilmesi ve bu öğrenen algoritmalar sayesinde hem sürüş sırasında sürücüye anlık gelişmiş destek ve tavsiyelerin verilmesi, hem de sürüş sonrası detaylı sürüş raporlarının çıkarılması projesidir.

İTÜ Çekirdek’te yetişen IUGO ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksekokulu Otobüs Kaptanlığı Bölümü arasında, daha yetkin otobüs kaptanları yetiştirmek adına işbirliği sağlandı.

Sürücü araç kullanım takip sistemiyle, yakıt tasarrufuna ve daha güvenli sürüşe olanak tanıyan IUGO işbirliği kapsamında, Otobüs Kaptanlığı Bölümü’nde bulunan eğitim aracına IUGO sistemi yerleştirilecek. IUGO, kaptan adaylarının sürüş alışkanlıklarını ve kabiliyetlerini objektif bir şekilde ölçerek onların daha iyi birer sürücü olmalarına yardımcı olacak.

IUGO İTÜ Çekirdek BIG BANG 2015’te; 50 bin TL OİB Özel Ödülü, 30 bin TL Elginkan Özel Ödülü, 20 bin TL Cardtek Özel Ödülü ve 120 bin Dolar IBM Bluemix Kullanım Ödülü kazanmıştır.

Güncel İçerikler