Kahyam ile Siparişiniz İstediğiniz Zaman Ayağınıza Gelsin

2016 yılı şubat ayında Koç Üniversitesi mezunları Tamer Sarıtepe ve Didem Yanlı ile Yıldız Teknik ve Warwick Üniversiteleri mezunu Feyza Sarıtepe tarafından kurulmuş olan Kahyam, internetten alışveriş yapan kullanıcıların siparişlerini haftanın 7 günü 20.00-24.00 saatleri arasında diledikleri zaman dilediklere yere teslim eden ya da istenilen yerden alıp iadesini gerçekleştiren yeni nesil randevulu teslimat sistemidir. Aslında bu uygulama başta Amerika olmak üzerine dünyanın birçok ülkesinde tutmuş bir startup fikrinden ortaya çıktı. Özellikle Amerika’daki Doorman ve Parcel gibi örnekler, aldıkları milyon dolarlık yatırımlarla büyüme hızını çok arttırmış durumda.

Kahyam, internetten yapılan alışverişlerin teslimatında ve iadesinde yaşanan sıkıntıları gidermek ve şehir hayatının yoğunluğunda bir de bu dertle uğraşmak istemeyen insanların internet alışverişlerini daha keyifli ve kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Gün içerisinde ofiste bulunamayan veya tüm gün ofiste olsa bile aldığı ağır ürünleri işten eve taşımak istemeyen, ayrıca ofisine gelen paketlerle ilgili meraklı sorulardan bıkan veya çalışmıyor olsa dahi bütün gün kargo beklerken eve hapsolmak istemeyen, internetten çok beğenerek aldığı kıyafeti ofiste değil evinde denemek isteyen ve tüm bunların yanında beğenmediği veya problemli ürünleri iade etmek için “biri gelip benden alsa da ben uğraşmasam” diye düşünen insanların tam istediğini yapacak olan bir girişimdir.

İlk hedefleri günlük aldığı teslimat ve iade sayısını girişimin kendi kendine yeteceği noktaya getirmek ve servis ağımızı İstanbul’un tamamına yaymak. Bunu başarıp yaygın bi teslimat ağına sahip olduktan sonra, B2C olarak verdiği servisi, teslimatlarında müşterilerine akşam saatlerinde ve kesin aralıklarda vermek isteyen firmalara B2B olarak sağlamak istiyor.

İlk 6 ay için günlük 25 paket ve aylık 750 paket taşıma miktarına ulaşmayı hedefliyor. 6 – 15 aylık dönemde kar beklentisi içerisine girmeden yayılmacı politika izlemeyi planlıyor. Paket sayısının hedeflediği noktaya gelmesi ile pilot bölgelere eklediği yeni ilçelerle birlikte şehrin belirli noktalarına Kahyam ofisleri/depoları açarak teslimat sırasında İstanbul trafiğinde geçen süreyi kısaltmak böylece dağıtıcı başına verimlerini artırmak hedefindeler. Bu yolla öncelikle yeni ofislerin maliyetlerini karşılamayı sonrasında ise yatırım desteği edinerek yapacakları pazarlama faaliyetleri neticesinde bulundukları her bölgede ulaştığı kitleyi artırarak 15. ay sonrası her ay planladıkları büyüme oranlarını yakalayarak kara geçmeyi hedefliyor.

Güncel İçerikler