Lider Girişimciler Avrupa’da Tek Startup Pazarı İçin Harekete Geçti

Unicorn Forum ve Founders Forum, Avrupa’da tek bir startup pazarı kurmak için güçlerini birleştirdi. Bunun arkasındaki neden ise iki organizasyonun, Avrupa startup ekosistemine yardım etmek için radikal eylemlerde bulunulması gerektiğine inanmaları. Şu anda dünyanın en güçlü startup kurucularının desteklerini de arkalarına almış durumdalar.

Unicorn ve Founders forum temsilcileri; “Avrupa 500 milyon müşteri potansiyeline sahip bir pazar, fakat Avrupalı girişimciler bu durumdan tam avantaj sağlayamıyorlar. Bazı ülkelerdeki yargısal bölünmeler bu duruma en büyük engel. Avrupa Birliği Uyum Komisyonu’nun eforları bu hususta devam etmek zorunda” diye belirttiler.

Amaç AB genelinde ülkeler arası standart ve kuralları belirleyecek tek bir yasal çerçeve ile daha kaliteli startupların günyüzüne çıkmasını sağlamak. Özel bir ortak denetim kurulu sayesinde, rekabetçi ve kolay bir yasal çerçevenin startuplara sunulması amaçlanıyor. Bu çerçeve iflas durumlarından, hisse paylaşımlarına, vergi teşviklerinden, çalışan haklarına kadar pek çok şeyi kapsıyor. Kısaca birden çok ülkede startup yönetmek, bu sayede tek bir ülkede yönetmek kadar kolay hale geliyor.

Founders Forum dünyanın önde gelen dijital ve teknoloji girişimcilerinin oluşturduğu özel bir ağ. Unicorn Forum ise Avrupa’da girişimcilik ve üzerine yeni yöntemler üretmek amacıyla bu alandaki tartışmaları canladırmayı hedefleyen, Avrupalı girşimciler tarafından kurulan gayri resmi ağdır. İki grup da startupların tam yetkili bir yasal ortamda kurulması gerektiğini savunuyor. Benzer yaklaşımlar İtalya, İngiltere ve Almanya’da da tartışma konusu.

Founders forumdan Brent Hoberman: “AB Girişimciler için bir startup pasaportu çıkartırsa bu teşvik edici zarif bir çözüm olur. Bu sayede tek bir markette sadece devler değil, hızlı büyüyen ve gelecek vaad eden girişimler de kendilerine yer bulur.”

Bu yaklaşımı siz de destekliyorsanız http://www.singlestartupmarket.eu/ bu linkten startup imzanızı bırakabilirsiniz.

Güncel İçerikler