Gizem Sercan Ünsal, Bumerangla

Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan Gizem Sercan Ünsal, stajdan başlayarak Coca Cola Company, Diageo gibi uluslararası firmalarda marka yöneticisi olarak ve Promoqube’te dijital pazarlama alanında çalıştı.

Yeni ve farklı deneyimler yaşayarak hayatı keşfetmeyi çok seven Gizem, kendisi gibi meraklılar için bu deneyimleri kolaylaştırmanın peşine düştü ve bir İTÜ Çekirdek girişimi olan Bumerangla’yı kurdu. Bumerangla yeni deneyimler yaşamak isteyenler için, bu deneyimlere eşlik edecek ürünlerin listelenip kiralanabileceği bir P2P (Peer-to-peer) ve B2B pazaryeri platformu. Bu yeni sistemle senenin sadece belli dönemlerinde kullanılan çadır, snowboard, goPro, surfboard, playstation gibi ürünler satın almaya gerek olmadan Bumerangla ile uygun fiyatlara kiralayarak kullanılabiliyor. Pazaryerinin diğer tarafı da elindeki ürünlerini burada listeleyerek gelir elde edebiliyor. Lokasyon bazlı ürün arama, kira sözleşmesi, depozito servisleri veren Bumerangla bir paylaşım ekonomisi modelidir.

Pazarlama dünyasının devamlı tüket tüket diyen sistemini eleştiren Gizem, artık devamlı satın alarak tüketmek yerine, paylaşın ve deneyimleyin diyor. Kendi assetlerini kullanabileceği sosyal projelerle ilgileniyor ve iş modeli olan paylaşım ekonomisinin gücüne inananarak, Bilgi Üniversitesinde bu alanda tez araştırmaları yapıyor. Kendisine misyon edindiği değer yaratma anlayışıyla girdiği startup ekosisteminin, inovatif uygulamalarla limitleri zorlayan yapısından çok heyecanlanıyor ve bu ekosistemin bir parçası olmaktan çok mutlu. İleride startup tecrübelerini yeni girişimcilerle paylaşarak bu ekosisteme katkı sağlamak istiyor. Günlük ilham kaynağı olan Ted Talksta yer alarak yeni fikirlere yeni girişimlere ilham olabilmek de en büyük hayallerinden. Gizem, geleceğim güçlü kadın girişimcileri arasında yerini almak için elinden gelen çabayı gösteriyor. Kendisine bu yolda başarılar dileriz.

Güncel İçerikler