İstanbul’daki en başarılı girişimcilerin tercih ettiği BİGG İTÜ Çekirdek, yeni dönem TÜBİTAK BİGG girişimcilerini arıyor. İTÜ Çekirdek’in yürüttüğü TÜBİTAK BİGG Programı yeni dönem başvuruları başladı. Geçtiğimiz dönem TÜBİTAK BİGG Programı kapsamında, İstanbul’dan destek alan her iki girişimciden birini yetiştiren İTÜ Çekirdek’in, yeni dönem 1. Aşama Değerlendirmeleri için başvurular 20 Mayıs 2016 tarihinde sona eriyor.

TÜBİTAL BİGG 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı kapsamında seçilen 17 uygulayıcı kuruluştan biri olan İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi yürütücülüğünde sürdürülen BİGG | İTÜ Çekirdek programı üzerinden TÜBİTAK BİGG’e başvuran girişimciler İTÜ, İTÜ ARI Teknokent ve İTÜNOVA TTO’nun sahip olduğu geniş iş ve yatırımcı ağına erişebiliyor. Kendi alanlarında uzman olan deneyimli kişilerden birebir mentorluk desteği alabiliyor.

TÜBİTAK BİGG’in 2015 yılı değerlendirmeleri sonucunda İTÜ Çekirdek ile programa hazırlanan 32 iş fikri, destek almaya hak kazandı. Bu rakam sadece İstanbul’dan yapılan başvurularda yüzde 51,2 desteklenme başarısı ve İstanbul’dan TÜBİTAK BİGG desteği alan her iki gruptan birinin İTÜ Çekirdek’ten eğitim ve mentorluk aldığı anlamına gelmektedir.

BİGG | İTÜ Çekirdek ile girişimciler İTÜ Çekirdek’in sunduğu ofis ve laboratuvar imkânlarından yararlanıyor. İTÜ Çekirdek kapsamında düzenlenen seminerlere katılarak TÜBİTAK BİGG programına özel hazırlanan İş Planı & İş Modeli eğitimlerinden faydalanıyor. Başarılı girişimciler ayrıca İTÜ Çekirdek’in her sene düzenlediği toplamda 3 milyon TL ödülü Big Bang yarışmasına katılım hakkı elde edebiliyor. BİGG | İTÜ Çekirdek ile hayalinizdeki girişime kapı açmak için hemen başvurun…

Başvuru: http://bigg.itucekirdek.com.tr/basvuru-surec/basvuru/