Google’dan Farklı Arama Motorları Denemek İster misiniz?

İnternetle tanıştığımızda bu yana tek .net aşkımız neredeyse Google oldu. Facebook’a, Twitter’a, Haber sitelerine veya nereyi ziyeret edersek edelim ilk öce ona sorar hale geldik. Hatta örnek vermek gerekirse; Google arama çubuğuna tam adresi yazıp (örnek: www.egirisim.com) , yine Google sonuçlarından o siteye giren binlerce insan var. Çünkü adres satırına sitenin adresini yazmak hepimiz için bir külfet gibi. İnternet açılış sayfamız bile Google. Arama motoru sektörünün lideri açık ara farkla Google olmaya devam ediyor. Ancak son zamanlarda internet kullanımının artmasıyla ve insanların bilinçlenmeye başlamasıyla beraber hem yeni alternatif arama motolarını keşfeder olduk hem de artık adres çubuğuna direk sitenin adını girer olduk. Ancak bu yine de küçük bir oran. Şu bir gerçek ki internet üzerinden hangi anahtar kelime ile ne ararsak arayalım bize en iyi sonucu veren yine Google. Çünkü Google çok akıllı.

İnternet kullanıcılarının artmasıyla beraber yeni arama motorları paylarını internet dünyasında daha da büyüttü. Şimdi size sizin için derlediğimiz Google’a alternatif arama motorları;

Bing – www.bing.com – Microsoft tarafından hayata geçirilen Google’ın başlıca rakibi. Dünyada Google’dan sonra arama motoru pazarında 2. sırada.

Yandex – www.yandex.com.tr – Rusya’nın en popüler arama motoru. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’ye giriş yaptı ve buradaki pazar payını artırma çalışmalarını sürdürüyor. TV Reklamları da veriyor.

Yahoo Search – search.yahoo.com – İlk başlarda arama motoru olarak hizmet vererek başladı ve daha sonraki zamanlarda ise e-posta, anında iletileşme, e-posta grubu ve benzeri hizmetler de sunarak pazarda hâkim olmaya çalışmıştır

DuckDuckGo – www.duckduckgo.com – Bu arama motorunun en önemli özelliği şirket bilgilerini toplamayacağı garantisini vermesidir.

Blippex – www.blippex.com – Kullanıcıların sayfada geçirdiği süreyi baz alarak sıralamasını yapıyor.

WolframAlpha – www.wolframalpha.com – Bu hizmet kendini “Sayısal Bilgi Motoru” olarak görüyor. Verileri kıyaslamak için kullanılıyor.

Blekko – www.blekko.com – Kullanıcıların arama sonuçlarını filtreleyebilmesini sağlayan bir araç.

Naver – www.naver.com – Güney Kore’nin başlıca arama motorudur.

Pipl – www.pipl.com – Bu arama motoruyla herhangi bir kişinin internet üzerinde paylaştığı materyali çıkarma konusunda başarılı. İsim Soyisim, Telefon numarası, E Posta adresi ve kullanıcı adı ile sorgulama yapabiliyorsunuz.

Baidu – www.baidu.com – Çin’in en popüler arama motoru.

Yacy – www.yacy.com – Kullanıcıya dayalı bir arama motorudur. Sıralamayı kendi serverları yerine bir yazılım ile kullanıcıların bilgisayarları yapıyor.

StartPage – www.startpage.com – Google tarafından geliştirildi diye tanımlanan bir arama motorudur.

Güncel İçerikler