Online Reklamlarınızın Hangi Yarısı Boşa Gitmiyor?

internet reklamEski reklam yöntemleri ile reklamlarınızın hangi yarısının boşa gittiğini öğrenemezsiniz. Genellikle bu yöntemler daha maliyetli olmakla beraber kârları düşüktür. Çünkü direkt sonuç almak zordur. Burada sadece subliminal pazarlama yöntemini kullanabilirsiniz.

Buraya da değinmek gerekiyor. Reklamcılık sadece her reklamda hemen para kazanma yöntemi değildir. Bunun da en güzel örneğini Turkcell gösteriyor.

Turkcell neredeyse her zirveye her etkinliğe sponsor oluyor, cadde sokaklarda boş bulduğu her yere hemen reklamlarını yapıştırıyor. Çünkü Turkcell geleceğe yatırım yapıyor, yeni kuşağın bilinç altına giriyor. Sadık müşterisi en fazla olan kurumlardan biri Turkcell’dir. Sadece bu markayı kullanarak kendini mutlu hisseden insanlar var.

Online reklamcılıkta böyledir. İkiye ayırılır. Direkt pazarlama ve subliminal pazarlama. İnternet alanında direkt pazarlama yaparak markanıza kâr sağlatabilirsiniz. Google Adwords reklamları bunun en güzel örneğidir. Sadece ziyaretçileri davet ettiğiniz metin ve davet edilen sayfa onların ilgisini çeken yöntemde olmalıdır. Burada başarı sağlamak için özel psikologlar ile de çalışabilirsiniz. Onlar kullanıcı davranışlarını daha iyi sezer.

Başarılı sitelerin yöntemlerini birebir kopyalamayın ama o yolu kullanın. Tıklama başına olan reklamlar ile sitenize gelen ziyaretçiler kaç saniye durmuş, hangi linke tıklamış veya belirli bir kaynaktan gelen ziyaretçi satın alma işlemi mi gerçekleştirmiş yoksa üye olup gitmiş mi gibi yöntemler ile reklamlarınızı çok daha iyi düzenleyebilirsiniz.

Google Analytics ve Adwords’u başarılı kullanırsanız veya bir uzmandan destek alırsanız reklamlarınızın hangi yarısının boşa gittiğini çok net anlayabileceksiniz. Tabii ki bunlar başarılı çalışmalar yapılırsa olacaktır. Böylelikle daha başarılı metinler ve görseller kullanmanız, yeni yöntemlere geçmeniz gibi durumlarla başarıyı yakalayacaksınız. Şirketinizin bir kurumsal sitesi bir de eticaret sitesi olmalı. Ürünleriniz eticaret’te satılamayacak bir kategoride ise yine bu ürününüzü tanıtan bir site olmalı. Ürün tanıtım sitesinin de internet sitesi üzerinde reklamı olabilir. Size iletişim formu üzerinden ulaşarak sipariş verebilirler.

Kısacası başarınızı geleceğe taşımak istiyorsanız Online’da olmak zorundasınız.

“İnsanlar kafalarını Sosyal Medya ve Uygulamalarından kaldırmıyorlar.”

 

Güncel İçerikler